HOOGEVEEN – Nummers werden op gedaan, er werden door Harm Jan Schadenberg nog wat tips gegeven en er werd vooral veel gelachen. De wisselbeker stond midden op het toneel en ieder school wilde hem graag winnen. De Weidebloem, De Heidevlinder, De Regenboog, De Wezeboom, Het Spectrum, De Vogelvlucht’ ‘t Kienholt en de Titus Brandsma school waren de deelnemende scholen van 2018. Dat dit project inmiddels een begrip is geworden in Hoogeveen is wel duidelijk. Er stonden nog 6 scholen op de wachtlijst van De Dansschool Schadenberg.

Foto: Dansschool Schadenberg

Ruim 30 vrijwilligers van De Dansschool probeerden de kinderen op hun gemak te stellen. De jury Marcus van Teijlingen, Cinthia Botter en schaduw jurylid Nathan v. Breugel keken met veel plezier in het rond, nog niet wetende welke zware taak zij hadden die ochtend. Want het niveau van de kinderen was hoog heel erg hoog. Na de eerste ronde hadden niet alleen de kinderen het zweet op hun voorhoofd staan maar ook de juryleden.

Harm Jan Schadenberg wist als geen ander de kinderen op hun gemak te stellen, maakte een grapje, babbeltje, liet kinderen naar ouders zwaaien in de zaal en zo wist hij bij de kinderen de spanning weg te nemen. Na een zware strijd had De Regenboog de wisselbokaal gewonnen. Stijn en Deshamaira werden individueel nummer drie Tim met Sanne wonnen zilver en het goud ging naar Sean en Sophie.

Foto: Dansschool Schadenberg
Foto: Dansschool Schadenberg
Foto: Dansschool Schadenberg