BREDA/HOOGEVEEN – De special olympics van 2024 in Nederland hebben opnieuw de kracht en vreugde van sport gedemonstreerd. Waarbij atleten met verschillende vaardigheden samenkomen om hun sportieve talenten te tonen. De feestelijke opening in Breda, met de enthousiaste ontvangst van de atleten. De muzikale optredens en de verrassingsgast, heeft een onvergetelijke sfeer gecreëerd.

Het ontsteken van de vlam en de eedaflegging symboliseren de geest van de Spelen, waarbij iclusiviteit en sportiviteit centraal staan. Het succes van deze editie is een getuigenis van de kracht van sport. Om mensen samen te brengen en te inspireren. Het is een evenement dat niet alleen sportieve prestaties viert, maar ook de kracht van gemeenschap en inclusiviteit.

Het motto “Meedoen is goud” weerspiegelt de ware geest van de spelen. Waarbij deelname en inzet net zo gewaardeerd worden als het winnen van medailles. Het succes van dit evenement in Hoogeveen is een motivatie voor toekomstige gaststeden. Om de fakkel over te nemen en de special olympics in 2026 te verwelkomen.

Per provincie mochten alle sporters naar binnen. Drenthe was als eerste aan de beurt. Hac’63 atleten liepen al zwaaiend achter de vlag van onze club de zaal in. Het publiek onthaalde de sporters vol enthousiasme.

Toen alle sporters binnen waren kon het feest beginnen. Er was een goochelaar en Fais zong een paar mooie liedjes en begeleidde zichzelf op de piano. Er was ook een mystery guest! Dat was Frans Bauer. Het dak ging eraf! Wat een verrassing voor alle sporters met een beperking. Het was overduidelijk dat deze artiest veel fans heeft onder deze doelgroep.

Geef een reactie