HOOGEVEEN – Ook dit jaar werd er op Hemelvaartsdag voor de 16e keer Wings & Wheels op het vliegveld Hoogeveen gehouden. Zo’n 3500 mensen bezocht het evenement. Met als klap op de vuurpijl werd er een in aanbouw zijnde replica van het beroemde jachtvliegtuig de Fokker D 21 getoond. Uit de hangar van ATN Aircraft. Met veel rook en het Wilhelmus. En onder luid applaus van het publiek werd hij getoond.

Stunt piloot Frank van Houten liet met zijn Dutch Rush een staaltje van lucht acrobatiek zien met zijn kist, het publiek keek ademloos toe. Maar ook een grote voorjaarsbeurs en vermaak voor kinderen. Voor het eerst organiseert uitbater Johan Bos van restaurant Fly & Food op het vliegveld het evenement. ,,Er zijn nooit extreme veranderingen geweest, maar dit jaar steken we alles in een nieuw jasje.

Toen tegen de middag de zon door de wolken brak kwam het publiek opgang naar het vliegveld om al dat moois te bewonderen. Zoals de oldtimers wat altijd nog voor sommige mensen tot hun verbeelding spreekt. En dat in onze moderne tijd, de mens toch soms  terugverlangen naar de goede oude tijd en de jeugdherinneringen.

Ook de brandweermannen van Hoogeveen droeg hun steentje bij, een demo met een van  de nieuwste voertuigen, en wel een takelwagen. Waar de brandweermensen een voertuig te water, aan de wal kunnen halen.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: