Hoogeveen – De besturen van de Speel-O-Theek en de Speelgoedbank in Hoogeveen hebben de afgelopen week een constructief overleg gevoerd over meer samenwerking. De Speelgoedbank, onlangs verhuisd naar de Griendtsveenweg 1, heeft o.m. bijstandsgezinnen, statushouders en gezinnen die net buiten allerlei financiële regeltjes vallen als doelgroep.

De Speel-O-Theek, die dit jaar haar 40-jarig jubileum viert, leent een groot assortiment spelmateriaal uit aan haar abonnees (particulieren en instellingen zoals scholen, zorginstellingen en kinderopvangorganisaties). Beide organisaties krijgen regelmatig speelgoed binnen dat eigenlijk net niet geschikt is voor hun doelgroep.

Daarom is afgesproken dat beide partijen regelmatig bij elkaar op bezoek gaan om te bekijken welk materiaal kan worden uitgewisseld. Milena Slomp (links op de foto) is als voorzitter van de Speelgoedbank enthousiast over deze samenwerking en bevestigt dit met een ferme handdruk met Annet Bramer; voorzitter van de Speelgoedcommissie binnen de Speel-O-Theek.

Ook op het gebied van activiteiten die beide organisaties uitvoeren, zoals de NL-Doet-dag, wordt gekeken naar een zinvolle samenwerking. De Speelgoedbank is geopend op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en zaterdagmorgen van 9.30 tot 12.30 uur. De Speel-O-Theek) de Ploeger 1) is geopend op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur en op vrijdagavond van 18.30 tot 20.30 uur.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: