HOOGEVEEN – Op dinsdag 7 september 2021 gaat de Speel-O-Theek Hoogeveen weer beginnen. Eindelijk. Sinds de lockdown in december 2020 waren we dicht. Maar we hebben beslist niet stil gezeten. We moesten onze locatie aan de Ploeger 1 verlaten en hebben nu onderdak gevonden in de Brede School. Vanaf half juli zijn we druk bezig geweest om alle stellingen weer op te bouwen, de inname- en uitgifte-balie in te richten en ons uitleen-computersysteem weer te activeren. Daarna hebben we in een paar weken tijd al ons speelgoed vanuit de tijdelijke opslag overgebracht naar deze nieuwe, prachtige locatie aan de Boekenberghstraat 12. Complimenten voor al onze medewerkers/sters, die met enthousiasme alles weer op de juiste plek hebben gezet.

Vanaf dinsdag as kunnen we onze abonnees (en andere belangstellenden) weer ontvangen. De openingstijden zijn wel iets gewijzigd: Dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.15 tot 16.15 uur; woensdag van 14.15 tot 17.30 uur.

Er is slechts een probleem/uitdaging: We kunnen ons buitenspeelgoed (nog) niet kwijt. De oplossing heeft zich al aangediend. Op het schoolplein staat een schuur/opbergruimte, maar die staat vol. In overleg met de gemeente, de scholen en het bestuur van de Zuiderbreedte gaan we die ruimte vergroten. Er wordt ca. 24 m2 bij; gebouwd in dezelfde stijl. Alleen hebben we daar niet voldoende financiële ruimte voor. We gaan de uitbouw grotendeels in eigen beheer uitvoeren, maar komen ca. € 4.000, – te kort.

We gaan daarom een sponsoractie opstarten via bedrijven en instellingen in de regio Hoogeveen. Die kunnen ons sponseren voor bijvoorbeeld € 500,- of € 1.000, – (eenmalig) waarna hun naam jarenlang op een sponsorbord wordt vermeld. Misschien dat de werkgevers van onze abonnees ook wel willen meedoen? Vraag ze maar gerust. En wil je zelf een paar uurtjes per week of maand meehelpen binnen een enthousiast team vrijwilligers? Meld je aan per mail (info@speelotheekhoogeveen.nl) of per telefoon bij het secretariaat (0528-231273). Je kunt ook gewoon eens langskomen om sfeer te proeven.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: