HOOGEVEEN – Afgelopen zomer is de Speel-O-Theek. Verhuisd naar, de Brede School Zuiderbreedte. In een klaslokaal waar nu zo’n ruim 2800 stuks speelgoed, weer beschikbaar voor uitleen zijn.

Afgelopen zaterdag tijdens Burendag, werd de Speel-O-Theek officieel geopend. Op het schoolplein stond een groot springkussen. Een aantal voetbalspellen en een ruime collectie skelters. Ouders kregen een kopje koffie of thee aangeboden. Kinderen werd een koplimonade aangeboden. De kinderen konden een prijzen winnen met onder andere een kleurplatenwedstrijd.

Mede dank zij de speciale abonnementenactie. (een jaarabonnement voor € 25,-) zijn een aantal nieuwe abonnees ingeschreven. Deze actie loopt nog tot 31 december 2021,

Wethouder Janita Tabak met de oudste abonnee Janneke Schomaker, deden de officiële openingshandeling . Voorzitter Harry Baalman memoreerde; ‘Hoe moeilijk het is geweest om andere huisvesting te vinden en bedankte secretaris Geu Sturing voor zijn inspanningen. De Speel-O-Theek is erg blij met de samenwerking van de Brede School en CBS de Sprong’

De wethouder benadrukte in haar toespraak het belang van spelen voor zowel kinderen en ouderen. Na het lostrekken van een lint verklaarde Janneke Schomaker de Speel-O-Theek voor geopend. Bestuurslid Liesbeth Nijmeijer bood haar en Janneke Schomaker een mooie bos bloemen aan. Een zeer geslaagde dag.

Door Henk Boer

Geef een reactie