HOOGEVEEN – Terwijl de competitie door de vele afgelastingen voor veel ploegen nog niet halverwege is, heeft de organisatie van de AH Offerein Bokaal het wedstrijdprogramma bekendgemaakt. Het door HZVV en Hoogeveen georganiseerde toernooi beleeft in augustus de 6e editie. Het toernooi heeft inmiddels een vaste plaats op de voetbalkaart verworven en haar bestaansrecht meer dan bewezen.

Foto: Jochem van de Weg

De organisatie hoefde deze keer niet op zoek naar nieuwe deelnemers. Elk jaar krijgen de deelnemers van de laatste editie de kans zich als eerste in te schrijven. Alle deelnemende clubs gaven al snel aan opnieuw te willen deelnemen. Er vanuit gaande dat WKE’16 promoveert naar de derde klasse, zal het gehele deelnemersveld bestaan uit ploegen die uitkomen in de derde klasse t/m de Hoofdklasse.

Wijziging datum
Vorig seizoen bleek het spelen van de eerste ronde op vrijdagavond een groot succes. Navraag leerde dat deze avond door de deelnemende teams en de supporters zeer werd gewaardeerd. De organisatie heeft dan ook besloten deze speelavond te handhaven en bij wijze van experiment ook de finaleronde te spelen op vrijdagavond.

De eerste ronde begint met een prachtig affiche. Hoogeveen zondag neemt het dan op tegen WKE’16. Twee volksclubs die in het verleden boeiende duels tegen elkaar speelden. Vijfvoudig winnaar HZVV neemt het op tegen SC Erica, dat de laatste jaren telkens doordrong tot de ‘winnaarsronde’.
Hoogeveen zaterdag neemt het op tegen Dedemsvaart. De ploeg liet vorig jaar zien een meerwaarde voor het toernooi te hebben door Hoogeveen zondag bijna uit te schakelen. Dat Dedemsvaart geen eendagsvlieg is blijkt wel uit het feit dat men momenteel de ranglijst in de tweede klasse aanvoert.

Net als SC Erica is ook Germanicus de laatste jaren een vaste vertegenwoordiger in de ‘winnaarsronde’. De ploeg van trainer Eric Prins neemt het nu tijdens de eerste ronde op tegen Ruinerwold. Laatstgenoemde ploeg speelt nu nog in dezelfde klasse als de Coevordenaren, maar lijkt te degraderen naar de derde klasse.

Speeldatum
Deze wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 17 augustus. De tweede ronde is op dinsdag 21 augustus. De vier winnaars strijden dan om de finaleplaatsen (aanvang wedstrijden om 20.15 uur). Voor de verliezers geldt hetzelfde. Zij strijden echter om de vijfde t/m achtste plaats (aanvang wedstrijden om 18.30 uur). De finaleronde is op vrijdag 24 augustus. De wedstrijden om de 8e t/m 3e plaats beginnen dan om 19.00 uur en de finale om 20.45 uur.