Lezingen

“Speen en duimzuigen thema bij Ouder&Kind Café op 3 april”

HOOGEVEEN – Tijdens het Ouder&Kind Café Hoogeveen op woensdag 3 april a.s. is logopedist Ramona Simonis te gast. Zij vertelt meer over het gebruik van een speen of duimzuigen bij baby’s en jonge kinderen. Aanmelden is niet nodig. Ouders zijn van harte welkom, mét of zonder kinderen.

Ramona licht toe wat zoal aan de orde komt tijdens deze ochtend: “baby’s hebben een grote zuigbehoefte, het geeft hen een veilig gevoel. Bij jonge kinderen is duimen een vrij normaal verschijnsel, vooral bij het (in)slapen, tv-kijken of voorlezen. Maar als het duimen langdurig blijft bestaan, wordt het een gewoonte die moeilijk af te leren is, met verschillende gevolgen.” Tijdens de bijeenkomst deelt Ramona de mogelijke gevolgen van langdurig duimen of speengebruik en geeft suggesties om het gebruik af te leren. Er is ook ruimte voor vragen over taal- en spraakontwikkeling van je kind.

Ramona Simonis werkt als logopedist bij logopediepraktijk de Weide. Zij heeft ervaring met het onderzoeken en behandelen van kinderen en volwassenen; iedereen kan bij haar terecht.

Ouders zijn van harte welkom, mét of zonder hun kinderen. Er is voldoende gelegenheid voor kinderen om te spelen. Voor ouders staat de koffie/thee vanaf 9.30 uur klaar. Aanmelden is niet nodig. Het Ouder&Kind Café Hoogeveen is op 3 april tussen 9.30 en 11.30 uur in De Oude Bibliotheek (Kidscasa) aan de Bentinckslaan 20a

Geef een reactie