Hoogeveen – www.splithoogeveen.nl is de naam van de website van het Scheiding Informatie Trefpunt SPLiT. In september 2016, op de dag van de echtscheiding, opende SPLiT de deuren in Hoogeveen. Daarna is er iedere twee weken op de woensdagochtend en –avond een spreekuur geweest in d’Olde Bieb.

Vrijwilligers SPLiT Lotte en Alfred vertellen dat ze hebben gemerkt dat bezoekers vooral op zoek zijn naar een mogelijkheid om de emoties te delen die komen kijken bij een echtscheiding. “Soms komen mensen in chaos bij ons binnen en gaan ze met een iets opgeruimder hoofd weer weg. Dan komt er ruimte om zaken op een rijtje te zetten,” vertelt Lotte. Omdat alle vrijwilligers ervaringsdeskundigen zijn, kunnen zij de bezoekers goed op weg helpen, ook bij praktische zaken rondom financiën, een ouderschapsplan, pensioen en dergelijke. Met al dit soort vragen kunt u terecht bij de vrijwilligers van SPLiT.

SPLiT. Biedt praktische informatie aan mensen in een echtscheidingssituatie en daarnaast ook een luisterend oor aan wie daar behoefte aan heeft. “Als vrijwilliger zet ik daarbij mijn eigen ervaring om in iets positiefs. Daarom zijn we ook een website gaan maken,” licht Alfred toe: “mensen kunnen daar alvast een kijkje op nemen en dat geeft ze misschien net dat zetje om naar ons spreekuur te komen. We zijn tevreden over het aantal bezoekers, maar willen graag meer mensen helpen.” Lotte vult aan dat je bij SPLiT anoniem je verhaal kunt doen. Je gegevens worden niet vastgelegd. “We hebben gemerkt dat dat voor veel mensen belangrijk is.”

Het spreekuur is op woensdag in de even weken, ’s ochtends van 9.30 tot 12.00 uur en ’s avonds van 19.00 uur tot 21.00 uur. De koffie staat klaar. Het adres van d’Olde Bieb is Wielewaal 5 te Hoogeveen (Wolfsbos).

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: