Hoogeveen – De tiende editie van het Sportgala Drenthe 2014 vindt plaats op woensdag 11 februari 2015 in De Bonte Wever te Assen. SportDrenthe – als organisator van het Sportgala – is hier trots op, zeker omdat het een tijd is waarin iedereen, gedwongen door economische omstandigheden, de lat wat lager moet leggen. Door de samenwerking met De Bonte Wever, RTV Drenthe, Marketing Drenthe en door middel van een bescheiden subsidie van de provincie Drenthe, gaat SportDrenthe de uitdaging weer aan. Op een passende wijze wil ze aandacht geven aan het Drentse sporttalent en de topsportprestaties die helpen Drenthe op de kaart te zetten.

Met De Bonte Wever als partner en locatie keert het sportgala terug naar een periode van zelfs voor 2004. De multifunctionele accommodatie aan het Stadsbroek in Assen was niet alleen de bakermat voor de organisatie SportDrenthe, maar ook de eerste locatie waar in het grijze verleden al de eerste sportgala’s werden georganiseerd.

Trots op onze historie
Drenten zijn trots op hun provincie. Marketing Drenthe is een campagne gestart op zoek naar trotse inwoners van deze mooie provincie. We kunnen ook trots zijn op onze hun provinciale sporthelden. Een keur aan Drentse sporters hebben de podia van de vele Drentse sportgala’s mogen vullen. Wielrenners zoals Erik Dekker en Allard Engels, vijfvoudig K1 figther Sem Schilt, de schaatsers Piet Kleine, Lammert Huitema en Renate Groenewold, de hippische sporters Albert Zoer en Adelinde Cornelissen zijn een veel te kleine greep uit het rijke sportverleden van de Drentse topsport. Ook in teamverband staan we in Drenthe ons mannetje of vrouwtje; met onder andere:meervoudig Nederlands en Europees kampioen korfbal DOS ’46, de grasbaanracers team Mathijssen met hun vele Nederlandse en Europese titels, de handballers van E en O, de voetballers van WKE en de tafeltennisdames van De Treffers met hun Nederlandse en Europese titels.
En aan talent heeft het Drenthe al helemaal niet ontbroken. Jasper Iwema, Roel Boomstra en Vivianne Miedema; het zijn slechts enkele van de vele genomineerden en verkozen talenten die later carrière maakten. SportDrenthe is trots al jaren voor deze Drentse toppers een sportgala te mogen organiseren om hen in de schijnwerpers te kunnen zetten.

Drents Sportgala 2014
Ook in 2014, een top topsportjaar, zijn er weer vele Drentse topsporters en talenten die een belangrijke prestatie hebben geleverd. Zij krijgen letterlijk en figuurlijk een podium in De Bonte Wever waar bekend wordt gemaakt wie de verkiezing heeft gewonnen van de Drentse (top)sporters; in de categorieën ‘Sporttalent van het jaar’, ‘Sportploeg van het jaar’, ‘Sportvrouw en Sportman van het jaar’.
Een speciale nominatiecommissie heeft bepaald wie de definitieve genomineerden zijn. De uiteindelijke winnaars worden bepaald door drie jury’s, te weten: een topsportjury, sportjournalistenjury en het Drentse publiek.

Stem mee
Medio januari worden de genomineerden bekend gemaakt via de website van SportDrenthe www.sportdrenthe.nl, RTV Drenthe en in deze krant. Ook maken we dan bekend hoe u kunt stemmen.

Door Henk Boer

Geef een reactie