Sportief Hoogeveen houdt sportweek voor basisscholen

HOOGEVEEN – Van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni organiseert de Sportcommissie Hoogeveen in samenwerking met Sportief Hoogeveen weer een fantastische sportweek. Ruim 2.400 kinderen van 31 basisscholen gaan sporten in het Bentinckspark. Studenten van het Roelof van Echten College en het Alfa-college helpen mee om de kinderen te begeleiden.

De leerlingen van groep 7 en 8 sporten op dinsdag, donderdag en vrijdag. Voor hen is er een Beeball toernooi, atletiek en zwemmen. Vanaf 8.45 uur tot 11.45 uur zijn ze te vinden op de voetbalvelden van HZVV, de atletiekbaan en in het zwembad.

De kinderen van groep 5 en 6 sporten op woensdagochtend vanaf 9.30 uur op de voetbalvelden van VV Hoogeveen. Zij maken kennis met verschillende spellen. Om het waterdrinken te stimuleren stelt de WMD deze ochtend een mobiel watertappunt beschikbaar. Alle kinderen kunnen hier hun bidon vullen. “Drink genoeg tijdens het sporten, je lichaam loopt op water”. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen en de spelers aan te moedigen.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: