HOOGEVEEN – Er was elk jaar veel vraag naar en dit jaar heeft de organisatie van Trappen, Happen en Stappen de knoop doorgehakt: er wordt een 60 kilometer route aan het programma toegevoegd. Op vrijdag 23 augustus kunnen sportieve fietsers de benen flink los trappen.
Normaal gesproken konden de deelnemers aan Trappen, Happen en Stappen 30 of 40 kilometer fietsen. Myrthe Strijker van de organisatie vertelt: ‘onderweg konden de deelnemers kijken of ze voor de 30 of 40 kilometer zouden gaan. En uit ervaring blijkt dat mensen vaak zo lekker onderweg zijn en dan besluiten om toch de 40 kilometer te gaan fietsen. Dit is een extra lus aan de 30 kilometer. Maar door het toenemende aantal e-bikes werd de vraag om een 60 kilometer route steeds  veelvuldiger gesteld en dit jaar hebben wij besloten om aan deze vraag gehoor te geven’.
Extra bordjes
Het lijkt allemaal heel simpel, maar heeft toch meer voeten in de aarde dan de meeste mensen denken. ‘Wij hebben extra bordjes laten maken bij leer- werkbedrijf Tonnie, want de route moet onderweg toch goed aangegeven worden. Er worden meer verkeersregelaars ingezet, want extra kilometers betekent onder andere meer oversteekpunten  en wij willen de fietsers veilig begeleiden. Daarnaast een extra stop en activiteiten’ vult Myrthe aan. ‘Maar het organiseren geeft ontzettend veel voldoening en wij hopen dat er een groot aantal deelnemers komt meedoen’.
Route
De route gaat richting Ruinerwold, Weerwille en Koekange en de organisatie denkt dat het terrein niet heel erg bekend is bij de deelnemers. Mensen die 60 kilometer echt te ver vinden kunnen uiteraard nog kiezen voor de 30 of 40 kilometer route. Het evenement Trappen, Happen en  Stappen is dit jaar op 20, 21, 22 en 23 augustus en de start is bij Paviljoen Nijstad. Deelnemers kunnen 1, 2, 3 of 4 dagen meedoen en startbewijzen voor de vierde editie zijn online te verkrijgen via: www.trappenhappenstappen.nl of te koop bij Punt H.

Door Henk Boer

Geef een reactie