Hoogeveen – Sinds 9 december jongsleden is de digitale Sportwijzer officieel in de lucht. Op deze website zijn alle Drentse organisaties te vinden die sport- en beweegaanbod verzorgen voor mensen met een beperking en/of valide senioren. De Sportwijzer is ontwikkeld om de toegankelijkheid naar een sportvereniging voor mensen met een beperking en valide senioren te vergroten. Gebleken is namelijk dat deze doelgroep, voor wie bewegen juist zo belangrijk is, onder gemiddeld aan sport doet.

Begin 2014 heeft SportDrenthe ruim 1600 Drentse sport- en beweegorganisaties benaderd en gevraagd of zij sport- en beweegmogelijkheden aanbieden specifiek voor mensen met een beperking en/of valide senioren. Alle reacties zijn geïnventariseerd en in kaart gebracht, met als resultaat de Digitale Sportwijzer: een website met het volledige sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking en valide senioren.

Binnen de Sportwijzer kan nu al op verschillende manieren gezocht worden; op soort sport, op gemeente en op doelgroep. In de nabije toekomst worden deze zoekmogelijkheden nog verder uitgebreid zodat de bezoeker van de website met een muisklik een totaaloverzicht krijgt van de voor hem/haar van belang zijnde informatie. Hierbij gaat het naast basisgegevens van de sport- en beweegorganisaties ook om de toegankelijkheid van de accommodaties, de kwaliteit van het lesgevend kader, et cetera.

De digitale Sportwijzer is dinsdagavond 9 december jl., tijdens een kaderbijeenkomst met sportorganisaties uit Drenthe, officieel in gebruik genomen door Ard van der Tuuk, gedeputeerde van de provincie Drenthe. Simon Henk Luimstra (Drenthe College) en Hans Leutscher (SportDrenthe) hebben samen met de circa 40 aanwezigen, allen actief in de gehandicaptensport, een eerste stap gezet naar lerende netwerken. Samen leren, met en van elkaar.

De Digitale SportWijzer is te bekijken op www.drenthe-beweegt.nl/sportwijzer.

Door Henk Boer

Geef een reactie