HOOGEVEEN – Aan de Eisenhouwerstraat 2 in Hoogeveen staat nu nog een oud kantoorgebouw, maar niet lang meer. Op 15 juli werd gevierd dat hier de bouw van een thuis voor 26 mensen met een verstandelijke beperking is gestart! De bewoners krijgen zorg en begeleiding van Stichting Sprank of Profila Zorggroep. Om deze nieuwe woning te realiseren was een samenwerking nodig. “Een bijzondere samenwerking, omdat cliënten en begeleiders dezelfde christelijke levensovertuiging hebben.” vertelt Jacqueline van der Neut, coördinerend begeleider bij Sprank.

Het is een gezellig en bont gezelschap: de toekomstige bewoners, hun familie en de begeleiders. “Dat belooft wat voor de toekomst.” lacht Jacqueline. Met een zwierige zwaai wordt de bouwplaat onthuld door twee bewoners, en met een hoogwerker wordt een vlag op de top geplaatst. Daarmee is de bouw officieel gestart. Na de bouwvak begint het echte werk en in de zomer van 2022 staat de verhuizing gepland.

Foto: Shen van der Neut

Herhuisvesting
Zowel Sprank als Profila Zorg bieden al zorg in Hoogeveen aan mensen met een verstandelijke beperking. Sprank biedt begeleiding in appartementen aan het Schutsplein. Profila Zorg begeleidt mensen in woningen aan de Brasem. Beide organisaties merken dat de huidige huisvesting niet meer past bij de zorgvraag. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen om een passende, nieuwe woning te bouwen. “Samenwerking was nodig omdat we beide een kleinschalige zorginstelling zijn en christelijke zorg in stand willen houden. Samen kunnen we nu realiseren wat ons niet alleen was gelukt.“ vertelt Jacqueline.

Duurzaam bouwen
In het nieuwbouwplan is gekeken wat er van het oude kantoorgebouw gebruikt kan worden in het nieuwe pand. Daarom wordt het kantoorgebouw niet helemaal gesloopt. Het betoncasco blijft staan en vervolgens volgens de nieuwste bouweisen weer opgebouwd en ingericht.

Nieuwe bewoners
Mensen die meer willen weten over wonen op deze nieuwe locatie kunnen contact opnemen met Profila Zorg of Stichting Sprank. Op de huidige woning van Sprank is nu al een appartement vrij. Meer informatie over de organisaties is te vinden op www.profilazorg.nl en www.stichtingsprank.nl.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: