HOOGEVEEN – Rond het waterkunstwerk de Cascade, dat voor deze gelegenheid op een bijzondere manier werd verlicht, werden 15 kersthuisjes geplaatst. De aankleding bestond verder uit kramen, kerstbomen en strobalen als zitjes. Het geheel had een feeërieke uitstraling.

De sfeerverlichting in de bomen van de Hoofdstraat werden gekoppeld aan het vernieuwde muzieksysteem en dat bood de gelegenheid om de verlichting speels mee te laten bewegen op de muziek.

Hoogtepunt tijdens het Stadslichtfestival was de projectie van lichtbeelden in combinatie met muziek op de Hoofdstraatkerk. Dit werd een zogenaamde immersive experience. Dit betekent letterlijk een meeslepende ervaring. Met behulp van meerdere technologieën werd je ondergedompeld in een nieuwe realiteit. Uiteraard kwam dit in de avonduren het best tot zijn recht vanaf 16.00 uur ‘s middag tot 22.00 uur ’s avonds werden er elk uur 3 lichtshows gegeven. Dit was echt een spectaculaire show. Voor de samenwerking werd er gekozen voor lokale bedrijven en kunstenaars.

Aan de zuidkant van de Hoofdstraat lag de nadruk op vertier en entertainment voor het hele gezin. Gezellige attracties en entertainment door artiesten die als ‘levende’ lichtacts het publiek vermaakten.

Door Henk Boer

Geef een reactie