HOOGEVEEN – Het Stadslichtfestival in Hoogeveen was ook dit jaar weer een groot succes. Het evenement vond plaats van vrijdag 15 december tot en met zondag 17 december. En trok veel bezoekers naar de binnenstad. Het festival bood een gevarieerd programma met een kerstmarkt, muzikale optredens, lichtshows.

Op het Cascadeplein stond Stichting Bierfestival Hoogeveen, lekkernijen en glühwein kon kopen. Er heerste een warme en feestelijke sfeer op het plein. Mede dankzij de optredens van verschillende koren, bands en artiesten die kerstliedjes en andere muziek ten gehore brachten.

In de avonduren werd de binnenstad omgetoverd tot een magisch lichtspektakel. Op de Hoofdstraatkerk en de historische panden werden prachtige lichtshows geprojecteerd. Die de architectuur en de geschiedenis van Hoogeveen lieten zien. De lichtshows waren een lust voor het oog en een unieke belevenis voor jong en oud.

De winkels in de binnenstad waren tot laat open. Zodat men nog even kon profiteren van de extra koopavonden voor de kerstdagen. Het Stadslichtfestival werd op zondagavond op een spetterende manier afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow die de hele stad deed oplichten. Het was een onvergetelijk kerstevenement voor iedereen die erbij was.

Door Henk Boer

Geef een reactie