Informatie

Startsein voor herinrichting openbare ruimte stadscentrum

HOOGEVEEN – 27 februari 2019 – Gisteren heeft wethouder Jan Steenbergen samen met Gerard Hoiting, directeur van aannemer Roelofs, het startsein gegeven voor de herinrichting van de openbare ruimte in het stadscentrum. Met het verwijderen van de laatste boom uit een van de grote plantenbakken in het midden van de Hoofdstraat gaven zij de aftrap van het omvangrijke project.

In de komende periode wordt, na een intensieve voorbereiding, het gedeelte Hoofdstraat vanaf de kruising Grote Kerkstraat tot aan het Kerkplein aangepakt. Opnieuw een bijzondere fase vanuit de ontwikkelingsvisie van het stadscentrum Hoogeveen.

Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door Al het werk is erop gericht ondernemers, omwonenden en bezoekers zo min mogelijk hinder te laten hebben. De winkels aan de oostzijde van de Hoofdstraat zijn als eerste aan de beurt; daarna volgt de westzijde. Als laatste volgen straatwerkzaamheden in de middenstrook, de doorvoerzone en de zuidzijde van het kerkplein.

De gemeente en aannemer Roelofs zetten in op zorgvuldige en tijdige communicatie. Roelofs zet een omgevingsmanager in die 24/7 bereikbaar is voor ondernemers en omwonenden. Zij openen een informatiepunt in Hoofdstraat 150A. Woensdags van 16.00 -17.00 uur houden zij een inloopspreekuur.

Expositie
De gemeente richt een expositie in waardoor belangstellenden kunnen kijken wat en hoe e.e.a. aangepakt en veranderd wordt. Deze expositie vindt u in de winkel van !PET Readshop XL, Hoofdstraat 122 – 126, tijdens hun openingstijden.

Tekst: Gemeente Hoogeveen Foto’s: Jan Penninkhof

Geef een reactie