Stefan met de bokaal en zijn ouders en broer

Hoogeveen –  Stefan is negen jaar en gaat naar de OBS De Schuthoek. Hij is door zijn leerkracht en door een klasgenoot genomineerd voor de titel Jong Hoogevener van 2017.

Tot 15 december kon iedereen een Hoogeveense jongere of groep jongeren nomineren. De verkiezing is dit jaar voor het eerst gehouden. Vanaf 2017 wordt er jaarlijks een jongere verkozen tot Jong Hoogevener van het jaar. De Jong Hoogevener van het jaar is gekozen door een kinderjury: Tess Hoeksema, Kaithlynn Pieters, Tyrone Schalen, Twan van der Haar, Jayden Larti, Sander Bakker, Marc Ringenier en Duncan Phielix hebben uit de 15 nominaties een winnaar gekozen. De jury vond het lastig om een winnaar te kiezen. De eerste reactie was: ´Wat een mooie nominaties, ze doen allemaal zulke goede dingen, dat is heel moeilijk kiezen!´

Spieren voor Spieren
Stefan is de winnaar omdat hij veel doet om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Hij is zelf ziek en vindt het belangrijk dat hij kan blijven sporten. Hij voetbalt bij vv De Weide. Hij zamelt geld in voor onderzoek zodat ook andere kinderen met een spierziekte kunnen sporten.

Bokaal
De winnaar is bekend gemaakt door Vivianne Miedema. Ze kon zelf niet aanwezig zijn, maar heeft een videoboodschap ingesproken voor Stefan. Stefan ontving de bokaal ‘Jong Hoogevener van 2017’ en een donatie van € 250 voor Spieren voor Spieren van burgemeester Karel Loohuis.

Door Henk Boer

Geef een reactie