Hoogeveen – Stefan Kikkert maakt komende zomer de overstap van HZVV naar Hoogeveen. De talentvolle aanvaller maakte twee seizoenen geleden de overstap van de jeugd van FC Emmen naar de zaterdaghoofdklasser. Kikkert speelde tot de C-jeugd bij het Hollandschevelds HH’97.

Stefan Kikkert naar Hoogeveen

‘Oud-teamgenoot bij FC Emmen en tevens goede vriend Dave Padding vertelde mij over zijn positieve ervaringen bij Hoogeveen en vroeg of ik geen interesse had om ook de overstap te maken. Ik heb vervolgens een goed gesprek gehad van de technische commissie en trainer John Kikkert’, vertelt de nieuwe aanwinst, die niet lang hoefde na te denken. ‘Eerlijk gezegd was ik na het eerste gesprek al overtuigd dat dit voor mij een goede stap zou zijn. Hoogeveen is een mooie club en in de spelersgroep zit veel potentie voor nu en in de toekomst.’

Kikkert heeft in twee seizoenen HZVV veel geleerd. ‘Ik kwam als 2e jaars A-junior bij de selectie. Ik heb er veel geleerd. Met name de fysieke strijd en hoe het seniorenspelletje in elkaar zit. Toch heb ik voor mijn gevoel niet de kans gekregen om het optimale te laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat ik verder kan komen dan nu het geval is. Wel heb ik veel plezier gehad en was het hoogtepunt natuurlijk het kampioenschap en de promotie naar de Hoofdklasse.’

De aanvaller heeft het gevoel dat er ook bij FC Emmen meer in had gezeten. ‘Ik heb er vijf jaar lang een superleuke tijd gehad en ben er de voetballer geworden die ik nu ben. Toch heb ik het gevoel dat ik er niet alles uit heb gehaald. Ik ben vertrokken omdat het qua vervoer niet goed te regelen was. Als dat wel het geval was geweest had ik misschien kunnen doorgroeien naar het eerste elftal.’
Kikkert is na Eduard Kobes (Germanicus), Roy Feiken (TEVV), Kevin Vos (HODO) Jarno Prijs (SC Elim) de vijfde aanwinst voor Hoogeveen. De eerste drie keren terug bij hun oude club. Met uitzondering van Stef Lamberink en Ignas Peek blijft de rest van de selectie intact.

Door Henk Boer

Geef een reactie