Door: Gerjo Stegeman
Hoogeveen – Zondag werd de 30e editie van de Jan Weggemans Trimloop gelopen. Deze jubileumeditie was tevens de start van een nieuw tijdperk.Winnaar Stefan Kikkert

Voor het eerst werkte voetbalvereniging Hoogeveen samen met atletiekvereniging HAC’63. Beide verenigingen kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Men zag ongeveer 200 deelnemers aan de start verschijnen. Stefan Kikkert onttroonde veelvoudig winnaar Kasper Wulff als winnaar bij de 10 kilometer.

Mevr. Weggemans en Carlo v.d. Weij (voorzitter Hoogeveen)Onder toeziend oog van de weduwe en andere familieleden van Jan Weggemans startte de dag met een wedstrijd voor de Kabouters. De dag kon niet mooier beginnen want hier kwam Milan Weggemans, kleinzoon van de naamgever, als eerste over de finish.

Vervolgens volgden de andere categorieën, waarbij het ook prachtig was om te zien hoe fanatiek de kinderen van het Auti-team van v.v. Hoogeveen hun afstand liepen. Allen leverden een fantastische prestatie. Dani Pluister was hier de snelste.

Senioren
Na de jeugd was het ’s middags de beurt aan de senioren. 75 deelnemers stonden aan de start van de 5 kilometer en 31 waren present bij de 10 kilometer. Laatstgenoemde afstand werd een spannende strijd tussen Sander Kikkert, Casper Wulff en Jerome Corba. Kikkert bleef zijn naaste belagers net voor. Bij de dames was het Heidy Snijder die de snelste was. Alle uitslagen zijn te vinden via de website van v.v. Hoogeveen: www.vvhoogeveen.nl.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Op wat schoonheidsfoutjes na was het een mooie start van een nieuw tijdpark. Het evenement heeft dan ook laten zien zeker groeipotentie te hebben.

Foto’s: Gerjo Stegeman.

Door Henk Boer

Geef een reactie