HOOGEVEEN – Stefan van de Belt, jeugdschutter bij de Hoogeveensche schietvereniging en SV de Vrijheid in Hoogeveen, heeft van 31 januari tot en met 2 februari in Den Haag tijdens Intershoot een mooi constant resultaat neergezet.

Voor Stefan, die sinds 1 januari deel uitmaakt van de nationale geweer selectie en traint op het nationaal sportcentrum Papendal, was dit een mooie gelegenheid om zich te meten met andere topschutters.
Intershoot is een driedaags toernooi waar topschutters uit 25 landen het tegen elkaar opnemen in de categorieën luchtgeweer en luchtpistool.

Iedere wedstrijddag bestaat uit een kwalificatiewedstrijd van 60 schoten waarbij de beste 8 schutters zich plaatsen voor de finale. Deze finale is een afvalwedstrijd over 24 schoten waar na 12 schoten degene met het laagste aantal punten als 8e eindigt en vervolgens na iedere 2 schoten er weer een schutter afvalt. Op deze manier is na 24 schoten de winnaar bekend.

Stefan wist zich alle drie de wedstrijddagen te kwalificeren voor de finale en uiteindelijk wist hij op alle dagen een keurige 6e plaats te halen. De jeugdschutter kan dan ook terugkijken op een prima verlopen toernooi waarbij hij de nodige ervaring heeft opgedaan voor toekomstige internationale wedstrijden.

Geef een reactie