Hoogeveen – Stefan van de Belt, jeugdschutter bij HSV, is Nederlands kampioen geworden op het NK-luchtgeweer drie houdingen dat de afgelopen twee weekenden gehouden werd bij schietvereniging Ons Genoegen in Deventer.

Nadat hij eind juni als achtste eindigde op het NK-luchtgeweer staand bij de junioren-A, heeft hij na de zomerstop de draad weer goed opgepakt.

Bij het NK-luchtgeweer drie-houdingen waarbij de wedstrijd verdeeld wordt over 3 x 20 schoten in de volgende houdingen: twintig schoten knielend, twintig schoten liggend en daarna twintig schoten staand wist hij de eerste plaats te halen bij de junioren-A met een nieuw Nederlands record van 597,2 punten.

Bij het NK-luchtgeweer liggend waarbij de wedstrijd uit veertig schoten bestaat behaalde Stefan de tweede plaats met 403,8 punten. Hier bleef het tot het laatst toe spannend. In de laatste serie van de wedstrijd werd Stefan ingehaald door Erik Feis van SV Baarn en omstreken. Deze wist de eerste plaats te halen met 404 punten.

Stefan die 15 jaar is, weet zich prima staande te houden tussen de junioren-A (18 – 21 jaar). In het komende wedstrijdseizoen zal hij net als afgelopen seizoen vanuit het talententeam district 1 van de KNSA ook weer deelnemen aan een aantal internationale wedstijden.