Herent / Hoogeveen – Isabel de Vries, jeugdschutter bij SV de Vrijheid in Hoogeveen en schietsportvereniging Emmen 2000, heeft samen met Stefan van de Belt, jeugdschutter bij de Hoogeveensche schietvereniging en SV de Vrijheid, van 13 tot en met 15 september in Herent mee gedaan aan de 1e editie van de internationale wedstrijd AirOShoot.

AirOShoot is een samenwerking tussen vier Europese luchtdrukwapen toernooien te weten IRS Cup (België), Intershoot (Nederland), RIAC (Luxemburg) en de Welsh Open in Wales.
Tijdens deze vier internationale wedstrijden kunnen de deelnemende schutters punten scoren op basis waarvan de 24 beste schutters uit hun discipline worden uitgenodigd voor de AirOShoot superfinale.

Isabel en Stefan wisten zich in hun categorie te kwalificeren voor AirOShoot, waarbij Isabel deelnam in de categorie luchtgeweer junioren-dames en Stefan in de categorie luchtgeweer junioren-heren. Tijdens de wedstrijd wordt er eerst een kwalificatie geschoten over 60 schoten, waarbij de 12 beste schutters uit de betreffende categorie zich kwalificeren voor de finale wedstrijd over 32 schoten.

Dag 1 vroeg beginnen
Op de 1e wedstrijddag van het toernooi moesten Isabel en Stefan al vroeg beginnen. Om 8 uur mochten ze met de voorbereidingen beginnen waarna om 8.15 uur de proefschoten en daarna de wedstrijd begon.

Isabel wist zich met een mooie score van 612,5 punten als 7e te kwalificeren voor haar finale wedstrijd. In de finale wedstrijd eindigde ze op een keurige 8e plaats.
Stefan wist zich in de kwalificatie wedstrijd met een score van 608,9 punten als tweede te kwalificeren voor zijn finale wedstrijd. Deze finale wist Stefan het heel spannend te houden, na 30 van de 32 schoten had hij evenveel punten als Jeff van Venrooij waarop een shoot-off moest bepalen wie door mocht schieten voor de zilveren en gouden medaille. Helaas had Stefan een minder goed schot dan Jeff. Het leverde Stefan een mooie derde plaats en bronzen medaille op.

Dag 2 weer brons voor Stefan
Dag twee van AirOShoot begon voor Isabel en Stefan moeizaam. Beiden hadden een mindere kwalificatie serie dan de 1e wedstrijddag hoewel dat voor bijna alle schutters gold.
Isabel mocht haar finale als eerste schieten. Het niveau tijdens de junioren dames finale lag ontzettend hoog zodat alles beneden de 10 funest was om door te gaan. Uiteindelijk is Isabel met een paar keurige laatste series 10e geworden.

Daarna was de finale van Stefan. Hij had zich als 6e gekwalificeerd. Tot aan het eind was het reuze spannend waarbij Stefan regelmatig van plek wisselde tussen de 2e, 3e en 4e plaats.

Uiteindelijk heeft Stefan op de 2e dag ook een keurige 3e plaats en bronzen medaille gehaald.

Mooi resultaat
Isabel en Stefan kijken met een tevreden gevoel terug op de behaalde resultaten tijdens dit internationale toernooi en het geeft hun een prima ijkpunt om te zien waar ze staan aan het begin van het nieuwe wedstrijdseizoen 2019-2020

Door Henk Boer

Geef een reactie