Hoogeveen – Volgende week zaterdag wordt in Hoogeveen voor de derde keer op rij de Wintertijd Challenge Hoogeveen georganiseerd. “Helaas zijn deze acties nog steeds keihard nodig,” aldus Johan Massier, voorzitter van de Stichting WTC Hoogeveen die de organisatie voor haar rekening neemt.

“Er is heel veel geld nodig om het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en de behandeling van met name de ‘kleinere’ spierziekten te financieren.” Met ‘kleinere spierziekten’ bedoelt Massier overigens de spierziekten waar naar verhouding minder mensen aan lijden. “Terwijl ook deze spierziekten vaak een soort sluipmoordenaar zijn die in een langdurig proces langzaam maar zeker de patiënt slopen.”

Steeds vaker komt Massier in contact met mensen die lijden aan een spierziekte. Neem bijvoorbeeld Daan Spaans. Daan: “Ik voel mij vaak niet goed en heb dan veel pijn in mijn rug, die uitstraalt naar mijn beenspieren. Dat is erg vervelend omdat ik dan niet naar de dagactiviteit kan en lopen moeizaam gaat.” Omgaan met zijn spierziekte vindt Daan moeilijk, omdat het niet alleen zijn spieren maar ook zijn organen aantast. “Telkens iets van je mogelijkheden moeten inleveren maakt mij wel eens verdrietig en depri…”

Massier: “Elke ontmoeting met een medemens die lijdt aan een spierziekte is voor de leden van de werkgroep die de Wintertijd Challenge organiseert, een bevestiging van de noodzaak ervan. “Wat zou het toch mooi zijn wanneer het plein voor Punt H aan de Hoofdstraat zaterdagmiddag 29 oktober volloopt met mensen, jong en oud, die meesporten tijdens een van de challenges die dan worden gehouden. Helemaal mooi wordt het wanneer elke deelnemer zich ook laat sponsoren door zoveel mogelijk anderen.” Wie een kijkje neemt op www.hoogeveen.wintertijdchallenge.nl ziet hoeveel met, name jonge kinderen, hem al voor zijn gegaan.

stefanSteeds meer kinderen doen mee aan de Wintertijd Challenge in Hoogeveen. Veel kinderen hebben zich ingeschreven voor Every Body Dance Now. Daarnaast doen er natuurlijk een groot aantal mee aan het Boarding Voetbal Toernooi.

Stefan Alles (8) wilde ook graag aan het voetballen meedoen, maar dat lukt hem niet. Hij voetbalt graag, maar kan het niet een hele wedstrijd volhouden. Gelukkig vindt hij het leuk om op doel te staan en kan hij ook goed keepen. Stefan: “Het is mijn droom om ooit keeper te worden bij de FC Groningen.”

Stefan heeft al vanaf zijn geboorte last van een lage spierspanning. Dit betekent dat hij lang niet alles kan wat voor andere kinderen normaal is. Op dit moment wordt door het UMC in Groningen onderzocht wat voor spierziekte hij heeft. Zijn leeftijdgenootjes snappen vaak niet waarom Stefan zo snel moe is en niet zo hard kan rennen. Dat vindt hij natuurlijk erg vervelend.

Stefan meldde zich spontaan aan toen hij erover las in de Hoogeveensche Courant. Omdat sporten voor hem te vermoeiend is, heeft Stefan iets anders bedacht om geld in te zamelen. Stefan: “Ik ben een actie begonnen om zoveel mogelijk lege flessen in te zamelen. Met het inleveren van hiervan hoop ik zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. Zijn streefbedrag was € 100, maar Stefan heeft al zo’n € 150 bij elkaar!

De Wintertijd Challenge wordt op zaterdagmiddag 29 oktober in Hoogeveen gehouden voor Punt H (bij de Tas) aan de Hoofdstraat. Meer weten of meedoen? Kijk dan op www.hoogeveen.wintertijdchallengehoogeveen.nl De opbrengst van de Wintertijd Challenge komt volledig ten goede aan Spieren voor Spieren.

Door Henk Boer

Geef een reactie