Hoogeveen – Stefan; Net een gesprek op school gehad en wat leuk dat ze ook daar de wintertijdchallenge willen steunen. Ook de eerste flessen stromen binnen”

Foto: Wintertijd Challenge Hoogeveen

Stefan gaat samen met zijn broer op pad en met succes!! Al gauw hebben zij 4 zakken vol met lege flessen. Een mooi begin van 25,40 euro. “Wat een toppers!!”

Dus mede dankzij het ingezamelde geld kunnen meer kinderen geholpen worden aan een diagnose en een behandelplan. Wordt meer kennis verkregen over spierziekten bij kinderen. Dit leidt tot een betere behandeling. Wordt kennis en kunde gebundeld. Dit leidt sneller tot een medicijn of behandeling. Wordt gewerkt aan een toekomst voor kinderen met een spierziekte en het stoppen van spierziekten bij kinderen.Kijk voor meer informatie over Spieren voor Spieren op www.spierenvoorspieren.nl.

In 2014 vond de eerste Wintertijd Challenge in Hoogeveen plaats. Initiatiefnemer H.Z.V.V voerde werd een jaar actie voor Spieren voor Spieren met als afsluiting de Wintertijd Challenge. St. WTC Hoogeveen nam het stokje over. Zij organiseerde de afgelopen twee jaar de Challenge bij Punt H aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Dit jaar wordt de Challenge op zaterdagmiddag 28 oktober a.s. voor het eerst bij het Activum gehouden.

Op zaterdag 28 oktober 2017 vindt de Hoogeveense editie van de Wintertijdchallenge voor de 4e keer plaats. De opbrengst van de Wintertijd Challenge in Hoogeveen wordt gebruikt voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kun je meedoen met één of meerdere sporten zoals boarding football, bubble ball, bootcamp, bodypump, streetdance en tae kwondo. Om 17.00 uur vindt de hoofdact ‘Every body dance now!!!’ plaats. De activiteiten vinden allemaal plaats bij het Activum, Sportveldenweg 2 in Hoogeveen.

Veel mensen met gezonde spieren vinden bewegen heel vanzelfsprekend. Voor kinderen met een spierziekte is dit niet zo. Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Kinderen met (het vermoeden van) een spierziekte kunnen sinds 2008 terecht in het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelminaziekenhuis in Utrecht. Met dit kindercentrum is het mogelijk om aan het einde van een dag een diagnose of een plan van aanpak met behandeladvies te krijgen. Dit kan omdat alle onderzoeken en zorgverleners hier op één dag beschikbaar zijn. Hierdoor hoeven kinderen en hun ouders minder lang in onzekerheid te zitten en is krijgen ze veel sneller een behandelplan.

Door Henk Boer

Geef een reactie