Door: Judith Bos
Hoogeveen – Zaterdag 1 juli 2017 was om 10.30 uur de officiële opening van de vernieuwde Sterrenhoeve in de wijk Krakeel. Ondanks de regen kwamen er vele nieuwsgierige mensen toch een kijkje nemen op de vernieuwde locatie.

De voormalige kinderboerderij De Sterrenhoeve is vanaf juni 2016 niet meer als zodanig in gebruik. Om deze unieke locatie in de wijk Krakeel nieuw elan te geven, heeft een initiatiefgroep bestaande uit betrokken bewoners, SPSH en de gemeente Hoogeveen het afgelopen jaar een nieuw integraal plan ontwikkelt en uitgevoerd. Het resultaat is vanaf zaterdag 1 juli in volle glorie te bewonderen.

SPSH heeft de eerste ‘groene peuterspeelzaal’ in Drenthe in gebruik genomen. Schoolkinderen hebben via een sponsorloop een watertappunt voor drinkwater mogelijk gemaakt. De voormalige weide is ingericht als beleefpark en zal zich de komende jaren verder ontwikkelen. De moestuin is nu ook voor mindervaliden te gebruiken. Buurtbeheer heeft een nieuw onderkomen gekregen, die ook door vrijwilligers wordt gebruikt.

Wethouder Jan Steenbergen van de Gemeente Hoogeveen deed het openingswoord op zaterdag 1 juli. Hij prees de vrijwilligers voor de massale inzet en vond het fijn dat er zo veel bedrijven vrijwillig hun bijdrage aan het nieuwe onderkomen hebben geleverd. Ook is hij zeer trots op de eerste door de WMD geslagen waterput en hoopt dat er velen in en buiten Drenthe mogen volgen. Na het openingswoord en het openen van de nieuwe werkplek van Krakeel Schoon, nam Tamara Krikken het woord over om de nieuwe moestuin officieel te openen. Vanuit de moestuin werd de weg vervolgd langs het insectenhotel naar de buitenspeelplaats, door de peuterspeelzaal en werd de waterput met een proost geopend. Het hele gebeuren werd afgesloten met een plakje cake en kopje koffie.

 

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: