Hoogeveen – Aanstaande vrijdag en zaterdag houden de majorettes en minirettes van Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina een recordpoging in het Wilhelmina Muziek Centrum.Majorettes Ze gaan 24 uur lang non-stop draaien met de baton. Vanaf vrijdag 6 november 19.00 uur is publiek van harte welkom om getuige te zijn van deze geweldige prestatie.

Het programma begint op vrijdagavond met een gezamenlijke opening om 19.00 uur. Vervolgens is er de mogelijkheid om eens vrijblijvend mee te trainen. Op zaterdag begint het programma 0m 11.00 uur met een workshop twirl. Om 13.00 uur wordt een workshop streetdance gegeven, gevolgd door een demonstratie. Om 14.30 uur start een workshop moderne dans. Vanaf 15.30 uur kan iedereen weer meedoen aan de workshop twirl en rond 19.00 uur wordt de recordpoging weer samen afgesloten.

Doel van de recordpoging
Met de komst van instructrice Melissa Somsen zijn de majorettes en minirettes een andere weg ingeslagen. Ze nemen actief deel aan concoursen met nieuwe shows. Hierbij horen ook nieuwe pakjes, om de uitstraling compleet te maken. De recordpoging is bedoeld om met de sport op een leuke manier geld binnen te halen waarmee de pakjes kunnen worden gefinancierd. Dit is niet het enige doel van de recordpoging. De meiden willen met deze activiteit ook laten zien dat majorette meer is dan alleen op straat lopen. Jeugd is voor de majorettes van Wilhelmina van groot belang en de groep is altijd op zoek naar nieuwe leden. Dit is dé kans om eens een kijkje te nemen!

Overige activiteiten
Tijdens de recordpoging wordt ook een verloting gehouden. Er zitten leuke prijzen tussen, zoals: een bloemenbon, kaartjes voor Zippa Zebra of een geschenkset van Pedicurepraktijk Yvette. Loten kunt u tijdens de recordpoging kopen, altijd prijs €5,- en losse lootjes €0,50. Voor de kleineren onder ons is er een grabbeljurk waar leuke cadeaus inzitten en een tekenhoek kan ook niet ontbreken. Mensen kunnen gratis meedoen aan bovengenoemde workshops, een kleine gift na afloop wordt wel zeer gewaardeerd. De bar is de gehele tijd geopend en kinderen kunnen zich op zaterdagmiddag laten schminken.

Sponsoring
De voornaamste reden voor de recordpoging is uiteindelijk het ophalen van geld voor aankoop van wedstrijdpakjes. De majorettes en minirettes zijn op zoek naar sponsoren die een bijdrage willen leveren aan de financiering van deze wedstrijdpakjes. Wilt u de majorettes of minirettes van Wilhelmina sponsoren of kent u iemand die een bijdrage kan leveren? Neem dan contact op met de majorettes via majorettes@wilhelmina-hoogeveen.nl of kom tijdens de recordpoging langs en laat iets achter in de giftentrommel. Met iedere euro zijn de majorettes en minirettes hartstikke blij!

Door Henk Boer

Geef een reactie