HOOGEVEEN – Afgelopen vrijdag en zaterdag stond de circustent van Fantasia op de Markt in Hoogeveen. Voor de vierde keer organiseerde de stichting actief samenleven dit circusevenement voor de Nationale ouderendag. Cor Velting voorzitter van de stichting actief samenleven hete het publiek welkom.

Naar het welkomstwoord, kreeg de stalmeester van dienst het woord. Die het publiek amuseerde tussen de verschillende optredens door. Veelzijdige acrobaten kwamen voorbij met spectaculaire optredens. Met in een mand die werd doorregen met speren. Waar een luchtacrobate in zat. Vanuit de mand werd zij naar de top van de circustent gehesen. Om daar haar luchtacrobatiek te vertonen.

De messenwerpers worpen hun messen op artiesten van dienst. Eén van de messenwerper mikte geblinddoekt haar messen op een van de assistenten.

Het slimme hondje met de baasje deden het touwtjespringen. De jongleur liet zien hoe hij in een opzienbarende wijze zijn kegels in de lucht hield. Een ICE-walkster (glaslopen) liep over ongeveer 3 meter glas. Aan het eind van de shows werd er gejongleerd met vuur. Na afloop lieten bezoekers met hun begeleiders weten dat de show mooi was.

Na schatting bezochten in twee dagen 825 bezoekers de voorstellingen.

Zie hier onder de video, reportage van een half uur met een terugblik van de voorstelling.

Cor Velting de voorzitter van de stichting Actief Samenleven

Door Henk Boer

Geef een reactie