Hoogeveen – Valentijnsdag 2013 was de dag dat bevriend notaris Allard Slagman de oprichtingsakte van Stichting Actief Samenleven voorzag van een handtekening. In al die afgelopen jaren zijn er door de stichting enorm veel projecten georganiseerd. Vrijwel alle projecten waren gericht op kinderen, volwassenen in een kwetsbare situatie, woonachtig binnen de Gemeente Hoogeveen.

Ook had Actief Samenleven veel aandacht voor ouderen in een kwetsbare en eenzame situatie woonachtig binnen de Gemeente Hoogeveen en zijn er inmiddels vier edities van de Ouderen4daagse georganiseerd, een project waar lang gekoesterde wensen van kwetsbare en eenzame ouderen in vervulling gaan.

Valentijnsdag 2018, een bijzondere dag. Een dag dat Stichting Actief Samenleven exact 5 jaar bestaat. Wie jarig is trakteert.

Op Valentijnsdag 2017 organiseerde de stichting voor het eerst het Valentijn diner. Clubs, verenigingen, buurthuizen en diaconieën werden in de gelegenheid gesteld om via de site van Actief Samenleven vrijwilligers te nomineren en in deze nominaties werd ons verteld waarom deze vrijwilliger een nominatie verdiende. Mooie verhalen leverde dit op. Uiteindelijk werden er door een onafhankelijke jury 50 mensen gekozen en deze vrijwilligers werden, samen met hun geliefde of iemand die hun dierbaar is, uitgenodigd voor de eerste editie van het Valentijn diner 2017. “Vrijwilligers zijn het cement in de lokale samenleving ” sprak Burgemeester Loohuis op de nieuwjaarsreceptie van 2017 van de Gemeente Hoogeveen.

Vijf jaar organiseert Stichting Actief Samenleven, inmiddels met een eigen kantoor in de Oosterhof in Pesse, vier tot vijf projecten per jaar voor met name kinderen, volwassenen en ouderen in een kwetsbare situatie. Even een dag uit de zorgen, uit de eenzaamheid, gewoon een dag genieten. Dat is de missie van Actief Samenleven. Ooit schreef oud-redacteur Jan Koers in 2013 een artikel over Actief Samenleven en de kop van het artikel luidde “Passie voor de medemens is wat ons drijft “.

Vrijwilligersdiner 2018. We gaan het weer doen. Op dinsdag, 13 februari 2018 wordt voor de tweede keer het Valentijn diner georganiseerd. Voor het tweede jaar op rij is restaurant Heinrigs de locatie waar we weer 50 vrijwilligers, samen met een partner zullen verwelkomen om heerlijk te gaan genieten van het Valentijn diner. Een onafhankelijke jury, bestaande uit het echtpaar Leo en Adry Molendijk, bij velen bekend van het vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis, afdeling Hoogeveen en Henriëtte Meppelink, journalist bij de Hoogeveensche Courant gaan de nominaties beoordelen en uit alle nominaties worden 50 vrijwilligers uitgenodigd om aan te schuiven bij het Valentijn diner 2018.

Ook wordt er dé Vrijwilliger van het Jaar bekend gemaakt. Deze ontvangt een unieke award van Stichting Actief Samenleven en nog een leuke verrassing. Deze wordt op 13 februari 2018 bekend gemaakt.

Vrijwilligers nomineren is vanaf nu mogelijk. Via de website www.actiefsamenleven.nl kunnen kandidaten worden genomineerd en we zijn benieuwd naar de verhalen waarom juist deze vrijwilliger wordt genomineerd.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Cor van Stichting Actief Samenleven, bereikbaar via 0528-711304 of 06-52717078.

Geef een reactie