HOOGEVEEN – Stichting Actief Samenleven uit Pesse viert feest. Op Valentijnsdag 2013 werd de kleine maar zeer actieve stichting uit Pesse opgericht door notaris Allard Slagman. 14 februari 2023 bestaat Actief Samenleven tien jaar. Onder het mom van wie jarig is trakteert. Trakteren gaat de stichting zeker doen.

Een aantal jaren achtereen organiseerde Actief Samenleven de bekende Corona Bloemenactie. Nu wordt het tijd voor een andere leuke publieksactie. Vanaf 1 februari kunnen mensen andere mensen opgeven voor een fleurig Valentijn cadeau. Kennen jullie mensen die zo’n cadeau verdienen omdat ze altijd klaar staan voor een ander of ken je iemand die goed een hart onder de riem kan gebruiken of om een andere leuke reden wel zo’n Valentijns cadeau verdient.  Vertel Stichting het verhaal. Ga naar de website van Actief Samenleven ( www.actiefsamenleven.nl) en nomineer iemand waarvan jij denkt dat diegene wel zo’n leuk verdient.

Vul het aanmeldformulier volledig en vertel ons het hele verhaal. Wie weer staat op 14 februari één van de bezorgers van Stichting Actief Samenleven bij diegene die jij hebt aangemeld voor de deur met zo’n fleurig Valentijns cadeau. Het beschikbare budget voor deze unieke verjaardag actie is € 1.500.- en het aantal beschikbare Valentijn cadeaus is 100. Wie verras jij?

Deze leuke Valentijn cadeau actie wordt mogelijk gemaakt door een donatie van € 250.- van een aantal bedrijven uit de Gemeente Hoogeveen. Dit zijn Pro-Vision, autoherstelbedrijf van Eeks, Schildersbedrijf Michel van Essen, Tapijt en Slaaptoko en Energielabeloptijd.nl

Stichting Actief Samenleven is niet meer weg te denken uit de Hoogeveense samenleving. Jaarlijks worden er drie tot vier projecten georganiseerd. Voor kinderen die opgroeien in financieel kwetsbare gezinnen, denk aan het jaarlijkse dagje uit naar een pretpark. Op 6 oktober 2023, Nationale Ouderen dag organiseert de stichting weer drie circusvoorstellingen voor kwetsbare en eenzame ouderen die woonachtig zijn in een van de vele verzorgingstehuizen in de Gemeente Hoogeveen. Op 7 oktober 2023 zijn er ook weer, net als vorig jaar drie circusvoorstellingen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Om het 10 jarige bestaan te vieren zet Stichting Actief Samenleven graag de bloemetjes buiten met de lezers van Regionieuws Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: