HOOGEVEEN – Hoogeveen-Dieren ambulance Hoogeveen EO start vandaag een zoekactie aan de Hoogeveens Vaart met een aantal vrijwilligers i.v.m. vermissing van een aantal katten. De dierenambulance kreeg een aantal weken geleden de eerst melding van een kat binnen die in de Hoogeveense Vaart was gevonden, Tina treft het katje onder verdachte omstandigheden aan. Normaal wanneer en kat verdrinkt dan zwelt het lichaam op vanwege al het water wat het dier naar binnen krijgt, en dat was niet het geval bij dit vermiste dier. Een oplettende buurvrouw heeft ook een aantal weken terug een dode kat uit het water gehaald, ook onder dezelfde verdachte omstandigheden.
Inmiddels zijn er al 20 meldingen binnen gekomen van katten die vermist worden in de wijk Krakeel.

Vandaag is er een zoekactie op touw gezet door de Stichting Dieren Ambulance aan de Hoogeveense Vaart, hopende dat ze aan de éne kant katten kunnen vinden zodat de baasjes weten ondanks het grote verdriet dat hun kat gevonden is en dat de baasjes aangifte kunnen doen bij de politie. Jessica Schilperoort was ondanks dat ze haar vermiste kat enkele weken geleden dood is aangetroffen aan de Hoogeveense Vaart ook aanwezig om vandaag deel te nemen aan deze zoekactie.

SBS6 (hart voor Nederland), RTV Drenthe, Dagblad van het Noorden alsook HoogeveenRegio waren van de partij om verslag te leggen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is zoek_actie_aan_de-_hoogeveens_vaart-1_klein.jpg

Door Henk Boer

Geef een reactie