Hoogeveen/Groningen – Het Alfa-college ziet een verdubbeling van het aantal vacatures in de afgelopen maanden. Deze stijging is te danken aan een toename van het aantal studenten.alfa

Net als vorig schooljaar is het aantal aanmeldingen bij het Alfa-college sterk gestegen. Verder wordt extra geïnvesteerd in onderwijsinnovatie. Docententeams krijgen meer tijd voor onderwijsvernieuwing en het ontwikkelen van samenwerking met het regionale bedrijfsleven.

De afdeling Personeel & Organisatie heeft alleen al de afgelopen zes weken in totaal veertig vacatures uitgezet, variërend van docenten tot medewerkers voor innovatieve projecten. Vacatures voor docenten Engels, Nederlands, scheikunde en gespecialiseerd in Hout en meubel blijken wat lastiger te vervullen.

Banenmotor
“De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd; in onze medewerkers, in de vernieuwing van onderwijslocaties maar ook in onderwijsinnovatie. We merken dat we hiermee meer leerlingen trekken. Hier zijn we ontzettend blij mee. Bijkomend voordeel is dat we ook als banenmotor in het Noorden fungeren. We zijn op zoek naar professionele en enthousiaste docenten die ons onderwijs versterken”, aldus Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van het Alfa-college.

Begeleidingstraject
Nieuwe docenten krijgen een speciaal begeleidingstraject zodat zij zich snel thuis voelen bij het Alfa-college en in het mbo-onderwijs. Zo is er voor iedere nieuwe docent een eigen docentbegeleider waar hij terecht kan voor vragen en coaching.

Door Henk Boer

Geef een reactie