Hoogeveen – Op zaterdag 11 februari organiseert de VVD Hoogeveen, samen met De Wolden en Midden-Drenthe, een korte, doch uiterst krachtige cursus Politiek in de Praktijk.

Eigen foto

Speciaal voor iedereen die interesse heeft in het ‘Politieke Bedrijf’. Drentse politici uit de Eerste en Tweede Kamer geven een korte cursus. Maar ook leden van de Statenfractie, een College, een Gemeenteraad, een Waterschap en een Bestuur komen tekst en uitleg geven.

Mede-organisator is Bianca Hoogendoorn, voorzitter van de VVD Hoogeveen: “Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van politiek. We hebben ook allemaal dagelijks met politiek te maken. Maar mensen snappen er steeds minder van. Wij willen in 1 ochtend duidelijk maken hoe het werkt. Op zowel landelijk als provinciaal en regionaal niveau. Aristoteles schreef het al: elk mens is van nature een politiek dier.”

Goeie mensen
De cursus wordt weliswaar georganiseerd door de VVD, maar is geen VVD-bijeenkomst: “Nee, wij willen iedereen die interesse heeft in politiek graag uitnodigen. Het wordt geen VVD-feestje. Mensen met andere overtuiging zijn meer dan welkom. Het is ook geen verkiezingsstunt. We willen alvast vooruit lopen op de Gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Daar zijn overal goeie mensen voor nodig.”

‘Speed daten’
Op de ochtend worden er korte inleidingen gegeven door Drentse politici: Tanja Klip (Eerste Kamer), Erik Ziengs (Tweede Kamer), Mirjam Pauwels (Wethouder), Willemien Meeuwissen (Statenfractie), Heleen Jurgens (Gemeenteraad), Frits Timmerman (Waterschap) en Tom Kikkert (Bestuurslid). Na afloop van de inleidingen komt er de mogelijkheid tot ‘speed daten’. Dan kunnen de deelnemers in gesprek met politici van hun keuze.

Geef een reactie