HOOGEVEEN – Bij paviljoen Schoonhoven in Hollandscheveld werd maandag 11 september een blotevoetenpad geopend voor alle bezoekers van het park. Het pad werd gemaakt door medewerkers van Stark.

Het leerwerkbedrijf in Hoogeveen heeft een eigen vitaliteitsprogramma, Stark&Fit. Het Stark&Fit-team ging de samenwerking aan met ondernemer Patrick Mayer van Paviljoen Schoonhoven en laat met het blotevoetenpad op deze locatie zien dat vitaliteit belangrijk is.

“Bewegen is voor iedereen gezond. Bij Stark organiseren we daarom regelmatig workshops en clinics voor allerlei uiteenlopende activiteiten. Vanuit ons Stark&Fit programma stimuleren we daarnaast ook naar buiten gaan, bewust leven en ontwikkelen. Allemaal zaken die we in dit blotevoetenpad samengebracht hebben” vertelt Saskia Hertog, directeur bij Stark.

Het pad is een duurzaam belevingspad geworden met dank aan de grote verscheidenheid geschonken materialen. Wanneer je zo’n pad bewandelt op blote voeten gaan er extra veel prikkels vanuit je voeten via je zenuwbanen naar je hersenen. “Dit pad brengt je letterlijk dicht bij de natuur” lacht één van de makers terwijl hij trots om zich heen kijkt naar de eerste bezoekers die met modder-voeten het pad verlaten.

De medewerkers van Stark hebben een veelzijdig pad aangelegd met schelpen, stenen, houtsnippers, zand en tegels. Er werd ook een knap staaltje vakwerk geleverd met een natuurlijk houten bankje en een ambachtelijk vervaardigd naambord. De maker van dit bord vertelt enthousiast over zijn creatie: “Ik heb de letters in een golvende beweging op het bord gezet, precies zoals dingen groeien in de natuur. Het uitsnijden van de vormen was een precisie-klus, vooral de voeten. Als je goed kijkt zie je dat het grote en kleine voeten zijn. Ik zie het zo voor me dat ouders dit pad komen beleven met hun kinderen” vertelt Henk Deuten trots.

Ben je in de buurt van Park Schoonhoven? Neem dan zeker een paar minuten tijd om het blotenvoetenpad zelf te beleven aan de Marten Kuilerweg.

Links Maker van het bord Henk Deuten Rechts Saskia Hertog directeur Stark

Geef een reactie