Hoogeveen – Zaterdag de altijd boeiende streekderby tegen SC Elim. Daar waar het tijdens de vorige edities nog een topper was, hangt de vlag er voor Hoogeveen nu heel anders bij.

Hoogeveen - SC Elim 2014-2015 De manschappen van trainer Rudie Pol zullen er alles aan moeten doen om degradatie te voorkomen. Elim daarentegen staat op een keurige derde plaats.

Voor trainer Rudie Pol is het de laatste clash als trainer van Hoogeveen met zijn zwager Jan Otto Benjamins. Nog geen enkele keer wist hij te winnen in competitieverband. In Elim werd er twee keer verloren en vorig seizoen eindigde het duel in Hoogeveen onbeslist.
Hoogeveen heeft ontdekt dat het niveau in de derde klasse een stuk hoger is dan in de vierde en vijfde klasse. Men treft vaak jongere ploegen, die er conditioneel en qua fitheid goed opstaan. Daar waar in de eerste drie seizoenen de individuele klasse van sommige spelers de doorslag gaf, komt er nu meer bij kijken. Daarnaast heeft het zelfvertrouwen natuurlijk ook een forse deuk opgelopen. Wat dat betreft zou een goed resultaat tegen Elim zeer welkom zijn.
Dat laatste zal niet eenvoudig zijn. Na de dip voor de winterstop, herstelde de ploeg zich vorig week uitstekend door met 1-3 bij koploper ONR te winnen. Hierdoor mag men zelfs weer een beetje hopen op de titel, al bedraagt het gat nog wel zes punten.
De wedstrijden tussen Hoogeveen en Elim staan bijna altijd garant voor spektakel. Zo eindigde het duel vorig seizoen in de vierde klasse voor maar liefst 1000 toeschouwers in 1-1. Eerder dit seizoen verloor Hoogeveen in Elim met 3-2. Een onnodige nederlaag. De ploeg zat toen nog in een goede fase en controleerde in de eerste helft de wedstrijd. De 1-2 voorsprong bij rust was dan ook verdiend. In de tweede helft liet men zich in het begin afbluffen door Elim en verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon.
Na afloop wordt er zaterdag natuurlijk ook weer gezorgd voor een gezellige derde helft. De Party DJ’s Marcel & Erwin zullen voor de nodige sfeer zorgen in onze kantine.

Hoogeveen zondag speelt een uitwedstrijd bij Rolder Boys. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.
Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie