Hoogeveen – Afgelopen weekend vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen van HAC’63 weer plaats. Met ongeveer 100 deelnemers was de atletiekbaan weer goed gevuld met atleten en toeschouwers. De eerste onderdelen werden overigens op vrijdagavond afgewerkt, waaronder ook het onderdeel polsstokhoogspringen._mg_1389

Bij de clubkampioenschappen van HAC’63 zijn er verschillende titels te winnen. Zo kent iedere leeftijdscategorie een meerkampkampioen bij de jongens en de meisjes. Maar er zijn ook nog specialiteitskampioenen, zoals bijvoorbeeld een sprintkampioen. In tegenstelling tot de meerkampkampioenschappen geldt voor deze specialiteitstitels geen onderscheid in leeftijd. Hier gaat het dus niet perse om wie het snelste loopt of wie het hoogste springt, maar om wie de meeste punten pakt op die onderdelen.

Een goed voorbeeld hiervan was het sprintkampioenschap waar Nigel Mabena met 12.19 seconden op de 100 meter de snelste atleet van de dag was en dat leverde hem 542 punten op. Maar bij de junioren liep Milan Luteijn de 100 meter sprint in een tijd van 13,78 seconden. Maar Milan verdiende hiermee 581 punten. Hierdoor ging Milan dus met de titel van sprintkampioen aan de haal. Bij de vrouwen ging deze eer naar Iris Mulder die met 11,16 op de 80 meter sprint 593 punten pakte.

Het springkampioenschap was ook prooi voor Iris Mulder. Bij de mannen ging deze titel naar Nigel Mabena. Het was niet verassend dat nationaal kampioene Britt Roos die met een nieuw clubrecord de titel van de midden lange afstand op haar naam liet zetten. Bij de mannen ging deze eer naar een lid van het talententeam namelijk Ephrem Been. Het was ook niet verassend dat Charlene Okken de werpkampioene van HAC’63 zou worden, de werpster draait, ondanks haar jonge leeftijd, al jaren mee in de Nederlandse top van het kogelstoten. Patrick Vondeling werd bij de mannen kampioen op het onderdeel werpen. De lange afstandstitels werden door Eline Zomer en Rob van der graaf veroverd.
Dan zijn er ook nog de meerkamptitels per categorie. Deze zijn:

Minipupillen: Stan Klopstra en Naomi Kuiper
C-pupillen: Lorens Reumer en Meike Boer
B-pupillen: Ruben Eefting en Tess Kuhnen
A-pupillen: Daan Bartelds en Denise Buning
D-junioren: Lars Mulder en Famke Wuffing-Bosma
C-junioren: Milan Luteijn en Iris Mulder
B-junioren: Frank Bekkering en Annemarijn Reinders
A-junioren: Sven Lovers en Eline Zomer
Senioren: Nigel Mabena (bij de vrouwen geen meerkamptitel)
Masters: Bert Koster en Evelyn Bouwknegt
VB: Richard Holten, Ingrid Holten en Nicol Siebelink

Door Henk Boer

Geef een reactie