Hoogeveen – Het Jannes van der Sleedenhuis is eigenaar van een grote collectie antieke strijkijzers. Het gaat om kachelbouten, strijkijzers met kolen, strijkijzers met metalen blokken en strijkijzers op stroom.museum5000morgen

In het verleden werd deze collectie tentoongesteld bij de ingang van het Jannes. Maar het is natuurlijk leuker om deze strijkijzers aan een groter publiek te laten zien. Daarom hebben medewerkers van het Jannes contact gezocht met museum De 5000 Morgen om te achterhalen of de collectie tijdelijk tentoon gesteld kon worden in het museum.

De medewerkers van het museum reageerden enthousiast en zo is het Jannes samen met het museum en de bibliotheek tot een mooie verbinding en samenwerking gekomen. Een deel van de strijkijzers kunt u zien in de bibliotheek van Hoogeveen en een ander deel van de collectie is te zien in het museum zelf.

U kunt de exposities bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek en museum De 5000 Morgen. De Strijkijzers zijn daar en in de bibliotheek nog tot 27 september te bezichtigen. Daarna komen ze weer terug op hun oude stek in het Jannes aan de Eisenhowerstraat in Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie