Hoogeveen – Tijdens de zeer druk bezochte Algemene Leden Vergadering op 13 november is Mark Strolenberg met algemene stemmen gekozen tot nummer 1 op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen. Mark is op dit moment ook al bestuurslid van het Waterschap Reest & Wieden. Daarnaast is hij VVD-raadslid in Hoogeveen. In 2013 is hij zelfs gekozen tot Raadslid van het Jaar. Mark voert een ploeg aan van nog 7 VVD-kandidaten.

Dankzij de inzet van de Overijsselse leden kwam Karst Spijkervet uit Steenwijkerland op de 2de plaats. De 3de plek was weggelegd voor Jannes Pit uit Midden-Drenthe. Zo ontstond er een evenwichtige lijst waarin de kandidaten evenredig over het Drentse en Overijsselse deel van Reest & Wieden zijn verdeeld. De vergadering kon zich daar prima in vinden. Alle kandidaten zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en hun liberale profiel. Tijdens de ALV werd ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Met als titel
‘Veilig, Realistisch en Betaalbaar’.

Mark Strolenberg: “Wij gaan de kiezer met open vizier tegemoet. We willen de komende 4 jaren scherp sturen op de kerntaken van een Waterschap: droge voeten en schoon water. Ook gaan we samenwerkingsverbanden met andere overheden maximaal ondersteunen. Voor hobbyisme in de vorm van niet-kerntaken zoals ontwikkelingssamenwerking of prestigieuze natuurprojecten is men bij ons aan het verkeerde adres. Wij zijn wars van tierlantijnen politiek.”

Door Henk Boer

Geef een reactie