“Ik wilde nog lang niet naar huis”
Hoogeveen – Steeds meer studenten van het Alfa-college in Hoogeveen kiezen voor een stageplaats in het buitenland. Danny Kloeze uit Zuidwolde is één van hen. Hij volgt de opleiding Junior Accountmanager en was 10 weken in Barcelona.

foto 1

De eerste vijf weken was een taalstage, een vervolg op de lessen Spaans op school. De tweede periode werkte hij bij Budget Bikes. Voor het fietsverhuurbedrijf deed hij onder andere een aantal onderzoeken. Afgelopen weekend is Danny thuisgekomen, maar: “Ik wilde eigenlijk nog niet naar Holland terug, het beviel me daar veel te goed.”

Danny greep de kans voor en internationale stage om zijn Spaans verder te verbeteren. Bij de talenschool International House volgde hij vijf weken elke dag vier uur Spaans en hij nam deel aan excursies die werden aangeboden. Aan het eind van deze periode ontving hij het certificaat Spaans. Wim van de Put is bij het Alfa-college zijn docent Spaans. Hij bezocht Danny in Barcelona en nam nog een mondeling examen ‘Gesprekken voeren’ af, wat door Danny goed werd afgerond.

Werken en leren
Tijdens de tweede stageperiode ging Danny aan de slag bij BudgetBike, maakte bedrijfsanalyses en voerde een marktonderzoek uit. Daarnaast draaide hij mee bij het dagelijks werk in het bedrijf: (internationale) klanten werven, fietsen verhuren, contracten opstellen en problemen oplossen. Danny: “Dankzij mijn goede kennis van de Engelse en Spaanse taal kon ik volledig meewerken in het bedrijf. Ik heb echt enorm veel geleerd en ben heel blij dat het Alfa-college mij deze kans heeft geboden.”

Ervaring
Ook het leven in een wereldstad als Barcelona is een ervaring op zich. Voor zijn vervolgopleiding is het een absolute pré. Na het afronden van zijn studie aan het Alfa-college kiest Danny voor de Hbo-opleiding Hotelmanagement bij Stenden in Leeuwarden, waar hij Spaans als keuzemodule kiest. Met zijn bij het Alfa-college opgedane (talen)kennis en vaardigheden is hij klaar voor een nieuwe stap in zijn carrière.

Door Henk Boer

Geef een reactie