Olifant taartjes

Marsepein dagen: Van uiltjes tot sneeuwpoppen
HOOGEVEEN – Eerstejaars studenten van de Business Brood en Banket-opleidingen van het Alfa-college in Hoogeveen assisteerden deze week bakkers bij de productie van ruim 1000 kilo marsepein voor de feestdagen.

Marsepein dagen Bakker Pots uit Rolde

Ieder jaar komen bakkers uit de hele regio samen tijdens deze marsepein dagen. Prettig voor de bakkers die alle faciliteiten bij elkaar hebben en assistentie krijgen van de studenten. En voor de studenten is deze ervaring erg leerzaam. Ellen Nieboer van bakkerij Pots uit Rolde neemt voor het derde jaar deel aan deze dagen. “De samenwerking met de studenten is heel goed, ze zijn erg serieus bezig en willen oprecht leren”, zo vertelt ze enthousiast, terwijl ze marsepeinen uiltjes ogen geeft.

Ook studente zelfstandig werkend bakker Anouk Huigen (18 jaar) geniet. Ze vertelt: “Ik heb geleerd om met siliconen vormpjes te werken en heb daarmee al ijshoorntjes, uiltjes en kikkers van marsepein gemaakt.”

Trends in marsepein
In de praktijkruimte aan de Voltastraat werd in grote hoeveelheden gewerkt. Uiltjes, perziken en peren volgden elkaar in rap tempo op. Daarnaast werden ook grote showstoppers gemaakt voor in de etalage. Een trend dit jaar zijn wel de sneeuw- en gember poppen, ziet René Geurts, adviseur bij marsepein leverancier Hela Thissen uit Venlo.

Deelnemende bakkers
Meer dan tien bakkers nemen deel aan de marsepein dagen, verspreid over twee dagen. Onder andere Bakker Berghuis uit Beilen en Bakker Plaizier uit Hoogeveen waren aanwezig om figuurtjes van marsepein te maken en studenten te begeleiden. Ook uit de provincie Groningen en Overijssel komen bakkers naar Hoogeveen.

Marsepein Rupsjes
Marsepein Peren
Olifant taartjes

Geef een reactie