Alfa-college in de prijzen tijdens landelijke vakwedstrijden mbo
LEEUWARDEN / HOOGEVEEN – Tijdens een driedaagse finale van 4 t/m 6 maart in het WTC Expo in Leeuwarden hebben studenten van het Alfa-college tijdens de vakwedstrijden Skills Heroes maar liefst drie prijzen in de wacht gesleept. Shirley van der Heide, student van locatie Hardenberg, behaalde zilver en werd daarmee de op één na beste directiesecretaresse / managementassistente van Nederland. Julian Okken, ook student van locatie Hardenberg (RTC), behaalde de derde plaats voor bouwtimmerman. Robin Hommes, studente aan de locatie Boumaboulevard in Groningen, werd ook derde in haar vakgebied: mediavormgever.

In totaal stonden twaalf studenten van het Alfa-college in de landelijke finale voor vakkampioenen, aangemoedigd door hun coaches, collega’s, klasgenoten, familie en vrienden. De deelnemende studenten kwalificeerden zich voor deze finale tijdens lokale voorrondes en landelijke kwalificatiewedstrijden. Er vonden finalewedstrijden plaats in 49 vakrichtingen, waarna presentators Tim Douwsma en Siham Raijoul, tijdens de prijsuitreiking op vrijdagavond 6 maart, de winnaars bekend maakten in een uitverkochte zaal.

Tweede plaats Directiesecretaresse / Managementasisstente
Shirley was zichtbaar verrast toen ze het podium besteeg. Met tranen in haar ogen ontving ze haar zilveren medaille. ‘Ik ben enorm blij. Op de eerste dag was ik erg zenuwachtig en stond ik voor mijn gevoel niet in mijn kracht, maar de laatste twee dagen heb ik dat ingehaald. Het onderdeel ‘presenteren’ ging bijvoorbeeld erg goed. Ik wil mijn coach en stagebegeleider enorm bedanken voor hun steun!’, zegt Shirley. Een studente uit Zeeland pakte de eerste plaats.
Derde plaats Bouwtimmerman en Mediavormgever
Ook op het gebied van Bouwtimmeren en Mediavormgeven was er succes: Julian en Robin werden gehuldigd met een bronzen medaille. Julian: ‘Ik ben heel trots op mezelf, want de top 3 lag heel dicht bij elkaar. Dit was zo’n mooie ervaring!’ Ook zijn coach Bas is trots: ‘Dit is een knappe prestatie. Zijn enthousiasme zorgde ervoor dat hij zover is gekomen.’ Julian deelde het podium met een student uit Noord-Holland (eerste plaats) en Gelderland (tweede plaats).
Ook mediavormgever Robin merkte rivaliteit binnen haar vakgebied: ‘Ik ben erg blij met dit resultaat en had deze podiumplek niet verwacht, de concurrentie was enorm. Ik ben zo trots dat ik dit heb bereikt!’ Zij deelde het podium met twee studenten uit Overijssel (eerste plaats en tweede plaats). Samen met een student uit Utrecht deelde ze de derde podiumplek.

Excellentie
Skills Heroes zijn vak wedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Via voorrondes op school en kwalificatiewedstrijden kunnen mbo-studenten in de nationale finales komen. Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vak wedstrijden om het middelbaar beroepsonderwijs positief onder de aandacht te brengen en om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden.

Geef een reactie