Hoogeveen – Studenten Sociaal Agogisch Werk van het Alfa-college in Hoogeveen gaan gastlessen geven aan eindexamenleerlingen van vmbo-scholen in de regio Hoogeveen en Meppel.                                                 uitreiking certificaten saw Ter voorbereiding daarop hebben zij onlangs een exclusieve presentatietraining gevolgd. Deze werd gegeven door trainer Angelic Bloemberg van Bloemberg Advies, loopbaanadvies & training. Alle studenten ontvingen een certificaat.

Tijdens de training is aandacht besteed aan een juiste houding en begrijpelijk communiceren. Ook kregen de studenten kleuradvies over hun kleding. Ellen van Essen is docent SAW en enthousiast over de training: “De rode draad van de training was: hoe zorg ik ervoor dat ik met een enthousiast verhaal de vmbo-leerling zo goed mogelijk informeer over de opleiding. Ze gaan hier echt profijt van hebben.”

Studenten zijn de beste ambassadeurs om de examenleerlingen te informeren over mogelijke vervolgopleidingen. Zij kunnen inhoudelijk over de opleiding vertellen, maar ook over hun ervaringen en de overgang van vmbo naar mbo. Er zijn contacten met diverse vmbo-scholen in de regio Hoogeveen en Meppel waar de studenten binnenkort een bezoek gaan brengen voor de gastlessen.

In dit geval worden de leerlingen uitgebreid geïnformeerd over opleidingen binnen Sociaal Agogisch Werk, alle op niveau 3 en 4. Wie kiest voor pedagogisch werk wordt opgeleid als pedagogisch medewerker of onderwijsassistent. Wie belangstelling heeft voor maatschappelijke zorg gaat aan de slag als groepsbegeleider of thuisbegeleider in de gehandicaptenzorg of ouderenzorg.

Op donderdag 19 november wordt op de locaties aan de Voltastraat en bij KARgo! aan De Stroom 3 de informatieavond Studiekeuze MBO gehouden. Dan zijn voorlichters van alle opleidingen aanwezig om jongeren en hun ouders/verzorgers te informeren over de studiemogelijkheden aan het Alfa-college in Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie