Hoogeveen – In verpleeghuis Altingerhof in Beilen is het sinds kort mogelijk om de ‘vreemde vogel’ wandelroute te lopen. Tijdens de wandeling komen bewoners, familieleden en bezoekers beeldjes van kleurrijke vogels tegen. De vogels zijn ontworpen en gemaakt door eerstejaarsstudenten van de opleiding Sociaal Agogisch Werk van het Alfa-college in Hoogeveen.vreemde vogels

De vogels met namen als Papelinho, Sjannie en Eureka fleuren niet alleen de gangen op, maar zijn ook bedoeld om de wandelaars mee te nemen naar een andere wereld. De beelden moeten de fantasie prikkelen en/of de herinnering levendig houden. Bij elke vogel is dan ook een anekdote te vinden, die het verhaal of ontstaan van de vogel verteld.

Jaarlijks maken eerstejaars Sociaal Agogisch Werk kunstwerken voor de zorginstelling. Na spreekwoorden en gezegde dozen was het tijd voor iets anders. De vreemde vogels zijn tijdens het vak creatief gemaakt enonlangs door de studenten geplaatst. Menig praatje werd gemaakt. Het idee achter de ‘vreemde vogels’ lijkt dan ook al te werken!

Door Henk Boer

Geef een reactie