Hoogeveen – Mooie woorden waren er dinsdag 15 september voor zes studenten van het Alfa-college in Hoogeveen.

In het Petit-café kregen de studenten uit handen van opleidingsmanager Jeanette van Ommen en onder toeziend oog van docent en coördinator Internationalisering Marinke de Jong het certificaat ‘Cambridge Business English’ uitgereikt. Een mooi extraatje die wereldwijd wordt erkend, aansluit op het HBO en goed op het CV van studenten staat!Cambridge-certificaat

Maar liefst vijf van de zes studenten haalden het B2-niveau! Een hele knappe prestatie en dus reden om de studenten flink in het zonnetje te zetten. Scott Lietmeijer, Anoek Pastoor, Marthijn Emmink, Iman Trechsel, Wesley Winsser en Brittany Donker reisden begin juni af naar het Aresto Congrescentrum in Amsterdam. Daar vonden de twee dagen durende examens van het British Council plaats, waar ze op spreken, lezen, luisteren en schrijven werden beoordeeld. Het was niet niets. De studenten werden een half jaar lang klaargestoomd voor de examens. Ze kregen wekelijks twee extra lesuren klassikaal Engels en er werden heel wat vrije uren ingestoken.

Het is voor het eerst dat studenten van het Alfa-college Hoogeveen aan deze cursus deelnamen. Vanwege het grote succes en de vele belangstelling van studenten heeft het Alfa-college in Hoogeveen besloten om dit schooljaar opnieuw met een groep aan de slag te gaan. Studenten van verschillende opleidingen in Hoogeveen kun zich hiervoor aanmelden bij de coördinator Internationalisering. Het Alfa-college wil studenten graag uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Het Cambridge-certificaat kan hieraan een bijdrage leveren. Ook ziet de school voor middelbaar beroepsonderwijs werkgelegenheid over de grens.

Door Henk Boer

Geef een reactie