HOOGEVEEN – Studenten van de schoonheids- en kappersopleidingen van het Alfa-college verleenden dinsdag 24 mei, op initiatief van organisatie Maluku Hoogeveen, hun medewerking aan een verwenmiddag voor Molukse ouderen uit Hoogeveen. De ouderen konden kiezen uit gelaatsbehandelingen, hand- en nagelverzorging en een was- en knipbeurt.

Dit gebeurde in het kader van ’70 jaar Molukkers in Nederland’ in 2021, maar werd vanwege de coronamaatregelen uitgesteld.

Danisha (20), Samara (21), Shania (22), tweedejaars studenten schoonheidsverzorging kijken met veel plezier terug op de verwenmiddag. “Het was echt superleuk en vooral een mooie ervaring. We krijgen niet vaak mensen met een donkere en oudere huid in de behandelstoel, dus het was ook nog eens erg leerzaam”, geven de jongedames aan. “De mensen hebben er echt van genoten. We vinden het fijn dat we dit voor deze Molukse ouderen hebben kunnen doen. Te meer omdat we hun geschiedenis kennen. Ze hebben het nodige meegemaakt.”

De deelnemers, waarvan de oudste bijna 89 jaar is, zijn zeer tevreden over de schoonheidsspecialistes en kappers in spé. “De studenten hebben het heel goed gedaan. We zijn vriendelijk ontvangen, ze hebben ons lekker behandeld en gezellig een praatje met ons gemaakt.”

Mevrouw Loupatty stapt met een nieuw kapsel en een stralende glimlach de kappersstoel uit. “Ik heb eerst een lekkere gezichtsbehandeling gehad en mijn haar is weer netjes geknipt. Ik vond het zo leuk en ik ben zo tevreden, dat ik mij heb aangemeld als model over twee weken!”

Stichting Welzijnswerk Hoogeveen had het personenbusje met chauffeur beschikbaar gesteld zodat de ouderen gebracht en opgehaald konden worden.

Geef een reactie