Foto: Alfa Collage Hoogeveen

Exclusieve rondleiding voor studenten Technicus Engineering
HOOGEVEEN – Een groep van achttien studenten van het Alfa-college bezochten dinsdag 29 oktober de afdeling Machining bij GKN Fokker in Hoogeveen. Studenten maakten op deze manier kennis met de vliegtuigbouw met oog op verschillende stageplaatsen en banen die er voor de toekomstige engineers in het verschiet liggen.

Foto: Alfa Collage Hoogeveen

De groep studenten bestonden uit tweedejaars en vierdejaars opleiding Technicus Engineering in de richting van Werktuigbouw en Mechatronica. Erno Lubbers uit Nieuwlande zit in het laatste jaar van de opleiding. Hij is onder de indruk: “Het leek me al een leuke plek om stage te lopen, dus ik heb mijn sollicitatiebrief voor een stageplaats al verstuurd. Van frezen tot programmeren, ik zou in mijn stage zoveel mogelijk willen doen. En nu ik dit allemaal gezien heb, vind ik het erg indrukwekkend!”

Verdeeld over drie groepen kregen de studenten uitleg bij de diverse high tech machines die worden gebruikt in de productie van diverse vliegtuigonderdelen. Er werd volop gevraagd, gekeken en gevoeld aan de materialen, waaronder onderdelen van de Joint Strike Fighter, F-35.

André Heijne is teamleider op de afdeling Machining en inspireert de studenten met zijn enthousiaste verhaal. André vertelt: “Ook al doen de machines het precisiewerk voor ons, uiteindelijk is het wel mensenwerk. We starten iedere dag met elkaar waarin we de kwaliteit, levering en personele zaken doornemen.”
Voor studenten is het een mooie ervaring om alle technische werkzaamheden bij de metaalbewerking van dichtbij te bekijken bij een groot internationaal bedrijf. Daarom heeft het Alfa-college samen met GKN Fokker de intentie om van dit bezoek een jaarlijks bezoek te maken, met ieder jaar een nieuwe groep studenten.

Geef een reactie