Onderwijs

Studenten Alfa-college motiveren ouderen en mensen met een beperking om te bewegen

HOOGEVEEN – Studenten van de opleidingen Zorg, Welzijn en de Business School van het Alfa-college in Hoogeveen hebben onlangs de ‘Dag van Beweging’ georganiseerd. In samenwerking met het Klooster, Bellicon, Van Boeijen en NNCZ hebben studenten zich ingezet voor ouderen en mensen met een beperking.

foto Alfa collage ©

“We hebben er een sportieve, maar vooral ook gezellige dag van gemaakt”, vertelt studente Nathalie van Veen van de opleiding Business Administration. “In de ochtend hebben we de bewoners van NNCZ-locatie de Kaap ontvangen bij het Klooster met een kopje koffie. Daarna lieten we hen kennis maken met de trampolines van Bellicon onder professionele begeleiding.”

Met deze trampolines kunnen mensen met een beperking toch de nodige beweging krijgen omdat alle spieren worden geactiveerd. Vervolgens fietsten de studenten samen met de bewoners op duo fietsen een mooie route, terug naar de Kaap.

Bij de lunch kwamen de bewoners van de Kaap samen met cliënten van Van Boeijen. Na de lunch vertrok de groep studenten weer op de duo fiets richting het Klooster. Dit keer met de cliënten van Van Boeijen. Ook deze groep ontdekten de voordelen van de Bellicon-trampoline.

De studenten en begeleidend docent kijken tevreden terug op deze dag. “Iedereen was zo enthousiast dat dit zeker een vervolg gaat krijgen,” vertelt studente Nathalie enthousiast.