Algemeen

Studenten Alfa-college ontwerpen prehistorische speeltuin voor Geopark de Hondsrug

HOOGEVEEN/ BORGER – Tweede- en derdejaarsstudenten van het Alfa-college in Hoogeveen hebben voor Geopark de Hondsrug in Borger een prehistorische speeltuin ontworpen. Tijdens het ontwerpen hiervan is nagedacht over educatieve elementen, veiligheid en duurzaamheid.

foto Alfa-college ©

De studenten uit verschillende opleidingen op het gebied van Zorg, Welzijn en Bouwkunde hebben totaal twintig weken aan de prehistorische speeltuin gewerkt en het project afgesloten met een eindpresentatie. Cathrien Posthumus, manager van Geopark de Hondsrug is erg positief over het ontwerp. “Ik ben erg enthousiast over dit ontwerp en wat mij betreft mag dit op deze manier gerealiseerd worden”.

De aanpak De studenten hebben zowel binnen als buiten de school informatie en ideeën opgedaan. Zo bedachten ze: Hoe speelden kinderen vroeger? Welke materialen zijn geschikt? Wat vinden kinderen leuk? Na een brainstorm hebben ze het Geopark in Borger bezocht en konden ze hun ideeën verder uitwerken in een definitief ontwerp.

“Het is mooi om te zien dat studenten goed en zelfstandig samenwerkten. Van het uitwerken van ideeën tot aan het oplossen van problemen,” vertelt Alco Otten, docent Bouwkunde van het Alfa-college. “In het totale proces is de samenwerking in de groep gegroeid en was mijn rol als coach begeleidend en motiverend.”

De speeltuin Het ontwerp bevat onder andere een zandbak met attributen die kinderen kunnen opgraven, een tempel met schommels en boomstronken om overheen te springen. Ook de technische en financiële elementen zijn meegenomen in hun ontwerp. Dit alles is gepresenteerd en weergegeven in een maquette en in 3D-tekeningen van de toestellen en het terrein.

In het komende schooljaar wordt gestart met de realisatie van de speeltuin met een nieuwe groep studenten. Cigdem Zantingh, projectleider van het Alfa-college, vertelt: “We zijn blij dat we in de tweede fase de speeltuin daadwerkelijk samen met onze studenten en partnerbedrijven gaan bouwen.”

RIF-deelproject Het initiatief voor het ontwerpen van een prehistorische speeltuin is ontstaan vanuit een deelproject Geopark de Hondsrug en Hunebedcentrum van het onderwijsprogramma RIF, het regionaal investering fonds. Met als doel om de samenwerking tussen mbo-onderwijs en het bedrijfsleven te versterken. In dit deelproject werken multidisciplinaire teams samen. Bij de prehistorische speeltuin zijn docenten Techniek, Business School, Zorg, Welzijn en Horeca betrokken.

Hoogte punten

online radio

MRP.insert({ 'url':'http://freeuk8.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeuk8.listen2myradio.com_35754', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'De oude bosfazant', 'welcome':'Welkom hier', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://freeus5.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeus5.listen2myradio.com_37052', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'RD Elim', 'welcome':'Welkom bij RD Elim', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://cdn.rtvdrenthe.nl/icecast/rtvdrenthe/rtvradio', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Radio Drenthe', 'welcome':'altijd in de buurt', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://mediaserv38.live- streams.nl:18026/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Radio Hoogeveen', 'welcome':'Welkom bij', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://streamunit.nl:9187/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Drentsepiraten', 'welcome':'Welkom ...

Lees meer ...

Westlands Mannenkoor doet Hoogeveen aan

HOOGEVEEN - Afgelopen Vrijdag 6 maart werd er in het bijzijn van een vertegenwoordiging van het Westlands Mannenkoor en popkoor ...

Lees meer ...

Geef een reactie