Hoogeveen – Studenten Bouwkunde van het Alfa-college in Hoogeveen hebben robuust terrasmateriaal ontworpen voor activiteitencentrum ‘Het Activum’. Acht picknicktafels en vijf sta tafels werden dinsdag 14 september in het hart van ‘het Bentinckspark’ aan projectleider Henk Koster van de gemeente Hoogeveen overhandigd. Daarna volgde een rondleiding door het indrukwekkende gebouw.

picknicktafels-door-bouwkundeDe gemeente heeft afgelopen schooljaar de opdracht bij AC Duurzaam ingediend. AC Duurzaam is het project- en adviesbureau van de technische opleidingen van het Alfa-college. Derde en vierdejaars werken twee dagen in de week aan praktijkopdrachten van ondernemers en overheidsinstanties uit de regio. Vierdejaarsstudenten Bouwkunde ging met het ontwerpen van het terrasmateriaal aan de slag. De plannen werden onderbouwd met een begroting en vlak voor de zomervakantie werd met de uitvoering gestart.

Het Activum is voor de studenten niet geheel onbekend. De studenten waren ook al betrokken bij de ontwikkeling van het activiteitencentrum. In de ontwerpfase werden verschillende deelopdrachten voor de gemeente uitgevoerd.

Kijk voor meer informatie over AC duurzaam of een projectaanvraag op acduurzaam.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie