Onderwijs

Studenten Alfa-college organiseren Dag van Beweging

HOOGEVEEN – Studenten van de opleiding Verpleegkunde, Zorg en Welzijn en de Business School organiseren op dinsdag 15 mei de ‘Dag van Beweging’, in samenwerking met het Klooster, Bellicon, Van Boeijen en het NNCZ.

eigen fpto ©

Het leek de studenten interessant om voor bewoners van Van Boeijen en het NNCZ iets te organiseren omdat het voor deze doelgroep, ouderen en verstandelijk/lichamelijk beperkten, goed is om in beweging te blijven en om sociale contacten te onderhouden.

De bewoners van Van Boeijen beginnen in het Atrium (De Meteoor) met het fietsen op de duo fiets en bij slecht weer met een balspel. NNCZ begint bij het Klooster. Hier krijgen zij uitleg over de Bellicon minitrampoline en ervaren zij deze trampoline zelf. De Bellicon minitrampoline activeert je lichaam door het regelmatige op en neer bewegen. Hierdoor traint het alle spieren, versterkt het je hart, bloedsomloop en immuunsysteem, ontspant, verbetert de concentratie en vergroot het zelfhelend vermogen van je lichaam.

’s Middags organiseert het NNCZ een gezamenlijke lunch in hun nieuwe vestiging de Kaap. Na de lunch worden de rollen omgedraaid en gaan de mensen van Van Boeijen naar het Klooster en het NNCZ naar de duo fiets.

Hoogte punten

online radio

MRP.insert({ 'url':'http://freeuk8.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeuk8.listen2myradio.com_35754', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'De oude bosfazant', 'welcome':'Welkom hier', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://freeus5.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeus5.listen2myradio.com_37052', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'RD Elim', 'welcome':'Welkom bij RD Elim', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://cdn.rtvdrenthe.nl/icecast/rtvdrenthe/rtvradio', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Radio Drenthe', 'welcome':'altijd in de buurt', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://mediaserv38.live- streams.nl:18026/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Radio Hoogeveen', 'welcome':'Welkom bij', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://streamunit.nl:9187/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Drentsepiraten', 'welcome':'Welkom ...

Lees meer ...

Westlands Mannenkoor doet Hoogeveen aan

HOOGEVEEN - Afgelopen Vrijdag 6 maart werd er in het bijzijn van een vertegenwoordiging van het Westlands Mannenkoor en popkoor ...

Lees meer ...